OraNoua.ro
Publicat în 8 iunie 2016, 19:48 / 255 elite & idei

Mișu Negrițoiu: La Carpatica așteptăm evaluarea consultantului; următoarele măsuri de redresare vor fi anunțate probabil în iulie

Mișu Negrițoiu: La Carpatica așteptăm evaluarea consultantului; următoarele măsuri de redresare vor fi anunțate probabil în iulie

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va anunța în luna iulie următoarele măsuri de redresare la Carpatica Asig, iar, în paralel, discută cu investitori externi preluarea societății de asigurări, a declarat, joi, președintele ASF, Mișu Negrițoiu.

„Carpatica, sub regimul de supraveghere și de conducere temporară de către Fondul de Garantare a Asiguraților merge foarte bine, se face curățenie, se reinterpretează un registru sau operațiuni pe care le-au făcut ei, care să conducă la o sănătate financiară sporită. Așteptăm evaluarea de la consultantul Deloitte, pe care o vom avea probabil spre sfârșitul acestei luni. În legătură cu următoarele măsuri de redresare, o să anunțăm probabil în luna iulie”, a explicat Mișu Negrițoiu.

El a precizat că la nivelul ASF au fost discuții cu privire la Carpatica și cu alți investitori, în afara International Insurance Consortium (IIC), care si-a exprimat, deja, public, intenția de a investi în societatea din Sibiu, însă care este mai degrabă din partea persoanelor fizice decât ale persoanelor juridice.

„Probabil săptămâna viitoare vom lua o decizie în legătură cu un dosar pe care îl avem (cu IIC — n.r.) și, în același timp, am mai deschis posibilitatea și pentru alți investitori (de a investi în Carpatica — n.r.). Am avut de curând discuții la București cu alți investitori interesați, care se uită și la Carpatica”, a mai spus șeful ASF.

Potrivit acestuia, investitorii menționați sunt străini, însă nu a oferit mai multe detalii despre aceștia, motivând că așteaptă conturarea discuțiilor.

ASF a anunțat la finalul lunii ianuarie 2016 că a decis aplicarea măsurilor de rezoluție în cazul societății de asigurări Carpatica Asig, ceea ce presupune preluarea companiei de către autoritate în vederea redresării, respectiv vânzării. Prin mecanismul de rezoluție se dorește o intervenție a autorității în cazul în care o companie de asigurare nu poate îndeplini cerințele legale, înainte de a intra în faliment.

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe