OraNoua.ro
Publicat în 22 iulie 2015, 18:05 / 432 elite & idei

Mișu Negrițoiu: Pe Astra vrem să o mărităm; depinde de părinți, dacă au pretenții prea mari la zestre

Mișu Negrițoiu: Pe Astra vrem să o mărităm; depinde de părinți, dacă au pretenții prea mari la zestre

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, a declarat, joi, că discuțiile referitoare la preluarea Astra sunt „destul de avansate” și există „șanse bune” să fie rezolvată problema în această vară sau, cel puțin, societatea „să intre într-un alt plan de redresare, cu un investitor strategic”.

„La Astra, suntem destul de avansați. Pe Astra vrem să o mărităm — depinde de părinți, dacă au pretenții prea mari la zestre sau dacă se mulțumesc cu zestre mai mică. Avem șanse bune să o rezolvăm în această vară sau cel puțin să intrăm într-un alt plan de redresare, cu un investitor strategic, în această vară”, a menționat Negrițoiu.

În cazul Carpatica, președintele ASF a precizat că societatea se află „sub un plan de redresare, cu un număr de acțiuni”.
„Nu au fost făcute prea mari progrese. La mijlocul acestui an facem o analiză. Va trebui, deși planul de redresare este până la sfârșitul anului, să accelerăm aceste măsuri, astfel încât, la 1 ianuarie 2016, să fie într-o parte sau în alta”, a spus Mișu Negrițoiu.

Potrivit unei evaluări a sectorului de asigurări din România, la care au participat 13 societăți de asigurare (reprezentând peste 80% din piața de asigurări), unele companii trebuie să acționeze rapid în vederea consolidării pozițiilor financiare și a solvabilității, în condițiile în care deficitul de capital agregat este de 1,6 miliarde de lei și este concentrat la patru societăți.

Potrivit unui comunicat al ASF, remis miercuri AGERPRES, evaluarea activelor și pasivelor a relevat un deficit de capital agregat, conform cadrului prudențial actual (Solvabilitate I), de 1,6 miliarde de lei (aproximativ 356 milioane euro), concentrat la patru societăți.

„În conformitate cu măsurile de supraveghere convenite pentru acest exercițiu, publicate pe site-ul ASF la 18 februarie 2015, pentru două din cele patru societăți cu deficit de capital s-a stabilit cerința de a prezenta un plan de acțiune către ASF, până la data de 4 august 2015”, se arată într-o declarație comună a Autorității de Supraveghere Financiară din România, Comisiei Europene și Autorității Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale privind evaluarea independentă a sectorului de asigurări din România.

Cele patru societăți de asigurări cu deficit de capital agregat sunt Astra, Carpatica, Euroins și Exim.

Potrivit ASF, aceste planuri de acțiune trebuie să stabilească măsurile pe care societățile le vor lua până la data de 15 octombrie 2015 pentru a restabili conformitatea cu cerințele privind marja de solvabilitate, conform Legii nr. 32/2000.

„Două societăți se află deja în procedură de redresare financiară. Acestea trebuie să ia în considerare deficiențele suplimentare și să comunice ASF, în termen de 20 de zile calendaristice de la închiderea procedurii de redresare financiară, modalitatea prin care au fost abordate aceste deficiențe”, se arată în comunicatul ASF.

Ultima ora:

ObservatorAndrei Caramitru: RUSIA ATACA FRONTAL SI TOTAL ROMÂNIA . PARCHETUL TREBUIE SA ACTIONEZE – ACUM !!!!!!

PoliticAndrei Caramitru: RUSIA ATACA FRONTAL SI TOTAL ROMÂNIA . PARCHETUL TREBUIE SA ACTIONEZE – ACUM !!!!!!

EconomieCristian Tudor: Ultragreens continuă să demonstreze că inovația, perseverența și angajamentul pentru excelență pot face diferența

ExternAnca Dragu discută la Bruxelles despre integrarea în structurile financiare europene

SocialElena Calistru, la audierea din comisia REGI a Parlamentului european, despre viitorul politicii de coeziune din perspectiva societății civile

EvenimenteAlexandra Dobre: Am bucuria de a vă invita la un moment special pentru mine!

EditorialRadu Carp: Mesia de pe TikTok – o dezinformare de proporţii (I)

CulturaFlaviu Predescu: Despre Festivalul de Teatru de la Cluj, la Cultura pentru toți – Video



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe