Adriana
Publicat în 13 martie 2013, 14:22 / 115 elite & idei

Misu Negritoiu: piata merge spre creditarea in lei

Misu Negritoiu: piata merge spre creditarea in lei
+ Observator

Presedintele ING Bank România credite ca piata din România se îndreapta spre creditarea în lei, inclusiv în zona ipotecara, chiar daca dobânzile ramân ridicate si ca trecerea la Prima casa în lei ar fi un semnal al statului ca sprijina moneda locala.

Dupa ce ING a trecut la creditarea exclusiv in lei incepand cu 2013, presedintele bancii, Misu Negitoiu, spune ca acesta este traseul pe care il ca urma si restul pietei in viitor.

ING este cea de-a doua banca din sistem care trece exclusiv la creditele in lei, dupa ce BCR, cea mai mare banca din sistem, a facut acelasi lucru la sfarsitul anului trecut, inclusiv in ceea ce priveste creditele ipotecare pe termen lung.

„Piata va merge in acea directie oricum, piata merge spre creditarea in lei. Noi avem un rol secundar in formarea pietei, probabil BCR va avea un impact mai mare, si se pare ca sunt si altii, care, chiar daca nu o declara, vor sa faca asta”, a declarat Negritoiu in cadrul unei conferinte de presa in care au fost anuntate rezultatele bancii din 2012, an cu profit record pentru banca olandeza in Romania.

Intrebat daca programul Prima casa exclusiv in lei ar da un impuls finantarii pe termen lung in moneda locala, Negritoiu a declarat ca asta ar constitui un semnal al statului. „Cred ar fi mai mult un semnal decat o contributie reala, un semnal al autoritatilor ca se sprijina creditarea in lei”.

Articol publicat pe http://www.bancibancomate.ro/misu-negritoiu-piata-merge-spre-creditarea-in-lei

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe