Adriana
Publicat în 13 martie 2013, 14:22 / 310 elite & idei

Misu Negritoiu: piata merge spre creditarea in lei

Misu Negritoiu: piata merge spre creditarea in lei
+ Observator

Presedintele ING Bank România credite ca piata din România se îndreapta spre creditarea în lei, inclusiv în zona ipotecara, chiar daca dobânzile ramân ridicate si ca trecerea la Prima casa în lei ar fi un semnal al statului ca sprijina moneda locala.

Dupa ce ING a trecut la creditarea exclusiv in lei incepand cu 2013, presedintele bancii, Misu Negitoiu, spune ca acesta este traseul pe care il ca urma si restul pietei in viitor.

ING este cea de-a doua banca din sistem care trece exclusiv la creditele in lei, dupa ce BCR, cea mai mare banca din sistem, a facut acelasi lucru la sfarsitul anului trecut, inclusiv in ceea ce priveste creditele ipotecare pe termen lung.

„Piata va merge in acea directie oricum, piata merge spre creditarea in lei. Noi avem un rol secundar in formarea pietei, probabil BCR va avea un impact mai mare, si se pare ca sunt si altii, care, chiar daca nu o declara, vor sa faca asta”, a declarat Negritoiu in cadrul unei conferinte de presa in care au fost anuntate rezultatele bancii din 2012, an cu profit record pentru banca olandeza in Romania.

Intrebat daca programul Prima casa exclusiv in lei ar da un impuls finantarii pe termen lung in moneda locala, Negritoiu a declarat ca asta ar constitui un semnal al statului. „Cred ar fi mai mult un semnal decat o contributie reala, un semnal al autoritatilor ca se sprijina creditarea in lei”.

Articol publicat pe http://www.bancibancomate.ro/misu-negritoiu-piata-merge-spre-creditarea-in-lei

Ultima ora:

ObservatorAndrei Stoian: A debutat podcastul „Prezentul Viitorului”

PoliticAlexandru Grumaz: Electroșocul Trump!

EconomieSergiu Manea: BCR a educat financiar peste un milion de români

ExternLaura D. Stifter: Ce se mai întâmplă, în chiar acest moment, prin Rusia?

SocialCsibi Magor: Este foarte ineficient să cauți rezolvări în momentele în care omul are nevoie să fiu ascultat

EvenimenteTiberiu Andrioaiei: România poate și are resurse să devină un furnizor de competențe și echilibru în regiune

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe