OraNoua.ro
Publicat în 18 mai 2016, 16:25 / 241 elite & idei

Mișu Negrițoiu: Piața RCA din România este cu 20 de ani în urma celei germane

Mișu Negrițoiu: Piața RCA din România este cu 20 de ani în urma celei germane

Piața RCA din România, așa cum arată astăzi, este cu 20 de ani în urma celei germane, acolo lucrurile fiind mai „așezate”, a declarat, joi, într-o conferință de presă, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu.

„Piața de RCA se bazează foarte mult pe dezvoltarea pieței de tranzacții pe bază de date, pe informații de piață, pe maturizarea pieței. În România nu sunt evaluate suficient. România, așa cum arată piața astăzi, este o piață în dezvoltare, e diferență de 20 de ani de piața Germaniei. Acolo lucrurile sunt mult mai așezate. Operațional, ei sunt mult mai stabili”, a spus Negrițoiu.

El este de părere că nu ar trebui să mai crească primele RCA în perioada următoare, așa cum s-a întâmplat în 2015 și în primul trimestru din acest an.

„Suntem destul de stabili, nu ar trebui să mai avem creșteri de prime așa cum am avut anul trecut sau în primul trimestru al anului 2016 și încercăm să dezvoltăm sistemele de operaționalizare, de colectare de date, de procesare de date și informare. Sunt lucruri pe care societățile nu pot să le facă din sistem pentru că nu sunt suficient de dezvoltate”, a mai afirmat oficialul ASF.

Ultima ora:

ObservatorAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

PoliticAnca Dragu: „Lucrurile se desfăşoară civilizat la USR PLUS”

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialRadu Craciun: Teoria absurduluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe