OraNoua.ro
Publicat în 7 martie 2012, 20:28 / 252 elite & idei

Mitropolia Ortodoxă a Europei Occidentale şi Meridionale: Tabăra internaţională de tradiţie şi spiritualitate 2012

Mitropolia Ortodoxă a Europei Occidentale şi Meridionale: Tabăra internaţională de tradiţie şi spiritualitate 2012

„Tabăra internaţională de tradiţie şi spiritualitate” este organizată, cu binecuvântarea IPS mitropolit Iosif, de Mitropolia Ortodoxă a Europei Occidentale şi Meridionale (în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în primii ani si în 2011). Acest proiect se adresează în principal copiilor familiilor de români din Europa Occidentală şi Meridională, se arată pe site-ul Mitropoliei.

Proiectul vine în întâmpinarea necesităţii de a oferi copiilor români din diasporă posbilitatea de a intra în contact cu tradiţiile şi identitatea culturală, lingvistică şi religioasă a părinţilor lor, dar şi de a trăi timp de 2 săptămani în ţara de origine.

Tabăra oferă copiilor posibilitatea să desfăşoare activităţi într-un spectru foarte larg. Sunt propuse diverse ateliere: atelier de icoane, atelier de linogravură, atelier de teatru, atelier de dans, de muzică, de limba română etc. De asemenea, copiii vor descoperi frumuseţile naturii prin vizitarea peşterilor şi a împrejurimilor taberei, vor dobândi cunoştinţe despre tradiţiile româneşti şi despre credinţa strămoşească prin intermediul catehezelor, al excursiilor şi drumeţiilor.

După succesul taberelor de la Tismana din 2006, 2007, 2008, 2010, 2011 şi Neamţ 2009, 2010, 2011, peste o sută de copii şi adolescenţi sunt aşteptaţi să participe şi la taberele din 2012, care se vor desfăşura la Tismana (tabăra nou renovată) şi Mănăstirea Neamţ (Seminarul Teologic).


Tabără 2012: Neamţ şi Tismana

Anul 2012 va avea doua serii:

Tismana
Neamţ
Perioadă: 12 – 21 iulie 2012
Perioadă: 7 – 18 august 2012
pentru copii între 7 și 12 ani
pentru copii între 8 și 17 ani
Director de tabără: Pr. Iulian Nistea
Director de tabără: Pr. Mircea Filip
50 locuri (35 pentru copii din străinătate, 15 pentru copii din România)
80 locuri (60 pentru copii din străinătate, 20 pentru copii din România)
Formular de înscriere Tismana [pdf] – cu informaţii despre tabăra din 2012
Formular de înscriere Neamţ [pdf] – cu informaţii despre tabăra din 2012
Dosar pentru părinţi (Tismana) [pdf] – cu informaţii utile pentru părinţi (2012)
Dosar pentru părinţi (Neamţ) [pdf] – cu informaţii utile pentru părinţi (2012)

Mai multe informatii despre tabere puteti gasi pe site-ul Mitropoliei.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe