OraNoua.ro
Publicat în 7 august 2013, 18:47 / 180 elite & idei

Mugur Isărescu: CFR Marfă se află într-un cerc vicios

Mugur Isărescu: CFR Marfă se află într-un cerc vicios

CFR Marfă se află într-un cerc vicios şi trebuie să-şi reducă pierderile, a declarat, luni, într-un briefing de presă, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

„CFR Marfă ar trebui să nu mai aibă pierderi, mai ales cele pe care le are în prezent. Ar trebui şi cred că ar putea, nu cunosc situaţia, să fie mai bine administrată, să nu mai înregistreze pierderile pe care le are. Eu văd privatizarea ca pe o soluţie de a ieşi dintr-un impas, dintr-un cerc vicios: societatea are nevoie de investiţii, statul nu are bani de investiţii, întreprinderea are pierderi, pierderile generează o situaţie şi mai dificilă, cam acesta ar fi scopul. Nu sunt pentru o privatizare a unei societăţi de stat, care are şi monopol, sau cvasimonopol, numai aşa, ca să o privatizăm. Cred că nimeni nu cere un asemenea tip de privatizare ci o încercare de a ieşi dintr-un cerc vicios. CFR Marfă este într-un cerc vicios evident”, a spus Isărescu.

În data de 20 iunie, Grup Feroviar Român, companie aparţinând omului de afaceri Gruia Stoica, a fost declarată câştigătoare a competiţiei pentru privatizarea CFR Marfă. Preţul oferit de GFR este de circa 202 milioane de euro şi ar urma să fie achitat integral. Pe de altă parte, GFR şi-a asumat investiţii de aproximativ 900 milioane de lei în CFR Marfă. AGERPRES/(AS – autor: Florin Bărbuţă, editor:Andreea Marinescu)

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe