OraNoua.ro
Publicat în 5 octombrie 2016, 11:56 / 258 elite & idei

Mugur Isărescu, despre creșterea riscurilor de supraîncălzire a economiei: Nu vedem încă acest moment; probabil că se apropie

Mugur Isărescu, despre creșterea riscurilor de supraîncălzire a economiei: Nu vedem încă acest moment; probabil că se apropie

Creșterea economică a fost peste așteptări în trimestrul doi din acest an, astfel că România a trecut de la deficit la exces de cerere, fapt care trebuie evaluat cu mare atenție în perspectiva unei eventuale supraîncălziri a economiei, susține guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Întrebat fiind dacă, în actualul context de evoluție a economiei, au crescut și riscurile de supraîncălzire, guvernatorul BNR a răspuns că încă nu se văd astfel de semne, dar probabil se apropie.

„Nu vedem încă acest moment. Probabil că se apropie, dar, deocamdată, datele pe care le avem noi indică doar intrarea, cu marja de eroare pe care trebuie să o accepte toată lumea, în situația în care România are un gap de PIB pozitiv. S-a evaporat deficitul de cerere. Deocamdată, excesul de cerere trebuie evaluat cu mare atenție pentru a trece la momentul pe care îl menționați dumneavoastră”, a spus, joi, Isărescu.

Potrivit acestuia, economia a crescut în trimestrul doi al acestui an pe fondul expansiunii consumului populației și a investițiilor, cu impact asupra deficitului de cont curent.

„Exportul net și-a sporit astfel contribuția negativă la dinamica anuală a PIB. Din perspectiva ofertei, sectorul serviciilor își menține contribuția determinantă la intensificarea activității economice”, a precizat guvernatorul BNR.

adevarul.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe