OraNoua.ro
Publicat în 28 mai 2014, 18:33 / 254 elite & idei

Mugur Isărescu: România, premiată la New York pentru programul de educație financiară derulat de BNR și MEN

Mugur Isărescu: România, premiată la New York pentru programul de educație financiară derulat de BNR și MEN

România a fost premiată la New York pentru programul de educație financiară derulat de către Banca Națională a României și Ministerul Educației Naționale, în cadrul proiectului internațional ‘Global Money Week’, a anunțat, vineri, BNR.

„România a fost desemnată câștigătoare a ‘Global Money Week Award’ pentru Europa, joi, 22 mai, la New York. Delegația României, formată din reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale (MEN) și ai Băncii Naționale a României (BNR), a primit trofeul în cadrul ceremoniei anuale a Child and Youth Finance Internațional 2014 (CYFI), desfășurată la sediul ONU din New York, în prezența ambasadorului României la ONU, Simona Miculescu. Acest trofeu reprezintă recunoașterea, la nivel mondial, a eforturilor depuse de către BNR și MEN în domeniul educației financiare a copiilor și tinerilor din România, ca urmare a parteneriatului dintre cele două instituții. ‘Global Money Week Award’ se acordă unei singure țări din fiecare continent, fiind cea mai importantă dintre cele trei secțiuni premiate de către CYFI. Statele nominalizate la această categorie din Europa, în 2014, au fost România, Olanda și Albania”, se menționează în comunicatul BNR.

‘Global Money Week’ este un proiect inițiat de organizația neguvernamentală CYFI, în anul 2012, care se desfășoară anual, pe parcursul unei săptămâni.

În 2014, în acest program au fost implicați peste 3 milioane de copii și tineri din 118 țări ale lumii. În România, la activitățile desfășurate între 10 și 17 martie 2014, de către BNR în parteneriat cu MEN, în toate sucursalele și agențiile băncii centrale din țară au participat peste 6.100 de elevi din școli și licee din 19 județe și municipiul București.

Seria de evenimente derulate pe parcursul celor șapte zile s-a încheiat cu conferința internațională ‘Educația Financiară: investiție în viitorul societății !’, organizată de BNR și MEN, împreună cu CYFI, Junior Achievement România și cu sprijinul Visa Europe.

„Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, și ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, consideră că acest trofeu a fost obținut de către toți copiii și tinerii din România participanți la ‘Global Money Week’ și felicită echipele de implementare formate la nivelul celor două instituții, al inspectoratelor județene, agențiilor și sucursalelor BNR, dorind ca acest proiect, alături de alte activități în domeniul educației financiare, să fie dezvoltat și consolidat în anul 2015”, se mai spune în comunicat.

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe