Adriana
Publicat în 22 octombrie 2012, 19:39 / 405 elite & idei

Mugurel Radulescu: Am prezentat primul raport de sustenabilitate la standarde internaționale

Mugurel Radulescu: Am prezentat primul raport de sustenabilitate la standarde internaționale
+ Observator

 Coca-Cola HBCRomânia anuntă lansarea primului Raport de Sustenabilitate, acesta fiind totodată şi primul raport din industria locală de FMCG care respectă cerintele internationale în materie de raportare a Responsabilitătii Sociale Corporative(Global Reporting Initiative).

Raportul reuneşte rezultatele pentru anul 2011 şi urmărește cele șapte direcții strategice de CSR ale Coca-Cola HBC România: implicarea în comunitate, ambalajele și reciclarea, gestionarea durabilă a resurselor de apă, energia și schimbările climatice, sănătatea consumatorilor, dezvoltarea angajaților și implicarea furnizorilor.

Coca-Cola HBC Romania a raportat, prin actiunile ce vizează comunitatea, plantarea a 45.000 de copaci, 500 de km de râu curățați, 2.000 de mde gunoi strâns, 10.000 de voluntari implicaţi, 500.000 de copii participanţi în proiecte, 200.000 de ore de training desfăşurate pentru comunitățile locale şi 1.200.000 litri de apă și băuturi răcoritoare donați. Conform Raportului, compania a economisit, din 2008 pana in prezent, 5.000 de tone de PET prin introducerea unor ambalaje mai usoare, a reciclat în medie 74% din ambalajele din fabricile de imbuteliere şi 56,7% din ambalajele puse pe piaţă şi a evitat emiterea a peste 79 de tone de CO2prin derularea unor programe interne. În anul 2011, apa folosită în operaţiunile Coca-Cola HBC România a provenit 100% din foraje proprii, în timp ce apa uzată din fabricile de la Timişoara şi Vatra Dornei a fost tratată în proporţie de 100%.

Printre cele aproximativ 500 de proiecte – programe naționale și locale – desfășurate până în prezent de Coca-Cola HBC Romania se numără: programul educațional Verde 003, Pașaportul Verde, Centrul Educațional Dorna Candreni, Pădurea Pedagogică Tășuleasa Social, Colectarea deșeurilor: Viața după Colectare, campania Nu amesteca lucrurile, Ziua de Voluntariat, Salvați Râul Argeș, Pașaportul de Voluntar, Ziua Dunării, proiectele de advocacy Avem o Deltă, cum procedăm?, Obligativitatea colectării selective în instituțiile publice, Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară și altele.

În plus, Coca-Cola HBC România a dezvoltat în anul 2011 numeroase programe interne, destinate dezvoltării angajaților, unei bune colaborări cu furnizorii și promovării unui regim de viață echilibrat și sănătos în rândul consumatorilor.

„Raportul de Sustenabilitate al Coca-Cola HBC România reprezintă încununarea eforturilor susținute ale companiei noastre de implicare în dezvoltarea comunităților în care operăm. Suntem mândri de rezultatele acțiunilor noastre și, în același timp, mândri să fim prima companie din industria de FMCG care prezintă un raport de sustenabilitate la standarde internaționale, asumându-ne, din acest moment, raportarea anuală a acțiunilor de CSR la cei mai înalți indicatori de performanță.” – Mugurel Rădulescu, Public Affairs and Communication Manager, Coca-Cola HBC România & Moldova.

Raportul a fost realizat cu sprijinul companiei de consultanță strategică pe probleme de mediu Denkstatt, răspunzând normelor nivelului de raportare B al Global Reporting Initiative (GRI). Mai multe informații despre direcțiile strategice și rezultatele inițiativelor sunt disponibile în Coca-Cola HBC România – Raport de Sustenabilitate 2011.

Despre Coca-Cola HBC România

Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria bauturilor non-alcoolice din România şi îmbuteliator francizat al Companiei Coca-Cola. Coca-Cola HBC România îmbuteliază o gamă largă de produse din portofoliul Coca-Cola, de la băuturi răcoritoare carbonatate, necarbonatate, nectaruri, până la ceaiuri, apă minerală, băuturi energizante şi cafea. Coca-Cola HBC România are sediul social în Bucureşti şi deține trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

Coca-Cola HBC România face parte din Grupul Coca-Cola Hellenic , unul din cei mai mari îmbuteliatori ai produselor Companiei Coca-Cola din lume şi cel mai mare din Europa. Operaţiunile Coca-Cola Hellenic acoperă28 de ţări, deservind peste 560 milioane de oameni. Cu sediul central la Atena, compania este cotată la bursele de valori din Atena, New York şi Londra.

Articol publicat pe http://www.coca-colahellenic.ro/Home/2012-10-11/

 

 

 

Ultima ora:

ObservatorCodrin Scutaru, Andrei Stoian: Summit-ul NATO din Washington. Competiția pentru Casa Albă

PoliticMarcel Ciolacu: Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești

EconomieMihai Precup: In Tokyo – Japonia | Consolidarea cooperării economice româno-nipone

ExternAlexandru Grumaz: Este Ordinea Mondială într-o spirală descendentă!? Avem o criză a rachetelor nucleare tactice în Europa?

SocialCarmen Elena Cirnu: 🌟 Major Milestone Achieved! 🌟

EvenimenteVictor Vevera: ICI București este prezent la conferința „ Lumea Geospațială: 20 de ani de comunitate geospațială ” 2024

EditorialRadu Puchiu: Am moderat o nouă întâlnire pe care Aspen Institute Romania a organizat-o ca parte a Programului Technology & Society

CulturaCristina Popescu: Municipiul Cluj-Napoca, 1900 de ani de atestare documentarăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe