Bogdan Daradan
Publicat în 19 iunie 2012, 16:18 / 250 elite & idei

Natalia Vrabie, președintele Comitetului de Conducere a băncii Moldova Agroindbank, a fost premiată în numele instituției la Londra

Natalia Vrabie, președintele Comitetului de Conducere a băncii Moldova Agroindbank, a fost premiată în numele instituției la Londra

Premiul „Cea mai activă bancă a Programuluide Facilitare a Comerţului (TFP) al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în 2011” i-a fost înmânat preşedintelui Comitetului de Conducere al băncii, Natalia Vrabie, în cadrul unei ceremonii festive desfăşurate în contextul Reuniunii anuale a Forumului de afaceri al BERD ediţia 2012, care şi-a ţinut lucrările recent, la Londra.

Potrivit unimedia.md, la eveniment au participat renumiţi bancheri şi specialişti în finanţe, reprezentanţi ai instituţiilor axate pe finanţarea comerţului în regiunea BERD, forumul fiind concentrat pe tendinţele şi evoluţiile recente, precum şi perspectivele pentru facilitarea comerţului de către mediul bancar.

Comentând desemnarea băncii în calitate de cea mai activă bancă în facilitarea comerţului, preşedintele Comitetului de Conducere, Natalia Vrabie, şi-a exprimat recunoştinţa pentru înalta distincţie, calificând acest eveniment drept o apreciere a eforturilor comune ale BERD, Moldova Agroindbank, care au investit resurse financiare şi intelectuale considerabile în facilitarea comerţului, cît şi ale beneficiarilor – companiilor locale, care au obţinut un plus de valoare în derularea afacerilor lor.

„Banca noastră a reuşit să valorifice oportunităţile oferite încadrul Programului privind sporirea capacităţilor de finanţare a comerţului, inclusiv prin aplicare de know-how, asumare a unor riscuri suplimentare, ceea ce a extins accesul şi fluxul resurselor financiare pentru companii, demonstrând importanţa majoră şi, într-un final, eficienţa acestui instrument al BERD”, a remarcat Natalia Vrabie.

Programul de Facilitare a Comerţului (TFP) al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare promovează activităţi internaţionale şi regionale, inclusiv înregiunea BERD, menite să activizeze şi să sporească randamentul comerţului prin finanţare accesibilă şi eficientă. De la înfiinţarea sa în 1999, TFP a fost una dintre poveştile de succes ale Departamentului Instituții Financiare al BERD. Programul a fost în expansiune continuă, ajungând la noi regiuni și atragând noi membri şi participanţi, lansând produse tot mai avansate de finanţare a comerţului. În 2011, TFP a atins cea mai bună performanţă din punct de vedere al cifrei de afaceri şi al numărului de tranzacţii, din momentul lansării în 1999. Înprezent, la Program participă peste 100 de bănci din regiune şi circa 800 de bănci din toată lumea.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe