OraNoua.ro
Publicat în 7 octombrie 2015, 17:16 / 195 elite & idei

Nicuşor Dan a dat startul campaniei de „Curăţenie Generală” în Primăriile Capitalei (Video)

Nicuşor Dan a dat startul campaniei de „Curăţenie Generală” în Primăriile Capitalei (Video)

În contextul în care 3 primari bucureşteni din 7 au probleme în justiţie, Arena Naţională a costat dublu faţă de arena similară din Frankfurt, Podul Basarab a fost mai scump decât podul peste Dunăre, Nicuşor Dan a anunţat startul „Curăţeniei Generale” în primării.

Nicuşor Dan, fondator al uneia dintre cele mai noi formaţiuni politice – Uniunea Salvaţi Bucureştiul – a dat luni startul unei campanii de „Curăţenie Generală” în Primăriile Capitalei.

Prezent în Piaţa Universităţii, unde USB a instalat un cort, Nicuşor Dan a lansat un apel pentru strângerea de semnături vizând transparentizarea activităţii în administraţiile locale. Acţiunea are loc în contextul în care primarul general (acum suspendat) este arestat pentru fapte de corupţie în timp ce alţi doi primari de sector, Vanghelie şi Chiliman, sunt şi ei cu dosare pe rol.

„Începem azi efectiv campania de semnături pentru campania de curăţenie generală în primăriile din Bucureşti. Problema am văzut-o cu toţii, în toate cele 7 primării este o corupţie generalizată, avem deja 3 primari în diferite proceduri judiciare. Considerăm că este necesar să vedem cum s-au cheltuit banii publici în ultimi 3 ani, de aceea am solicitat celor şapte primării ale Capitalei să facă publice toate contractele de achiziţii publice pentru care s-au făcut plăţi în ultimii trei ani, să comande audituri independente din care să reiasă cum s-au cheltuit banii în ultimii ani şi totodată am cerut Agenţiei Naţionale de Integritate averea tuturor directorilor din primăriile bucureştene.” a declarat preşedintele USB.

Nicuşor Dan a mai anunţat că, pe lângă cortul de lângă Universitate, intrarea de la Facultatea de Geografie, USB va mai amplasa alte 17 corturi în punctele cele mai importante din oraş: Unirii, Universitate, Romană, Pipera, Parcul IOR, Parcul Drumul Taberei etc. Campania va dura minim o lună de zile.

„Aşteptăm cetăţenii alături de acest plan de Curăţenie Generală şi sper ca prin presiune publică să realizeze ce le-am cerut!”, a adăugat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă există indicii de nereguli în ceea ce priveşte cheltuirea banului public Nicuşor Dan a dat exemplul Naţional Arena şi Podul Basarab:

„Arena Naţională, preţ dublu faţă de arena similară din Franfkurt, Podul Basarab mai scump decât podul peste Dunăre de la Calafat. Astea mi se pare că sunt nişte indicii suficiente. La fel, întreţinerea anuală a unui kilometru de drum cu 500.000 de euro, când Banca Mondială vorbea de un preţ maxim de 20.000 de euro/an. Deci există indicii suficiente că cheltuielile sunt mai mari decât piaţa.”, a explicat Nicuşor Dan.

http://epochtimes-romania.com

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe