OraNoua.ro
Publicat în 22 octombrie 2013, 16:37 / 514 elite & idei

Nicusor Dan: Anularea acordurilor date Chevron pentru explorarea gazelor de sist, ceruta la tribunal

Nicusor Dan: Anularea acordurilor date Chevron pentru explorarea gazelor de sist, ceruta la tribunal

Patru ONG-uri au depus la Curtea de Apel Bucuresti o cere de anulare a acordurilor in baza carora compania Chevron a inceput sa exploreze in cautarea gazelor de sist in Barlad si in trei zone din judetul Constanta.

„Procesul este in faza in care partile administreaza probe, in sensul ca fiecare dintre parti depune acte, noi ca sa dovedim ca gazele de sist nu sunt bune, Chevron ca sa dovedeasca cat de bune sunt ele”, a declarat, miercuri, Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, pentru Mediafax.

Asociatiile care au actionat in instanta Guvernul, compania Chevron si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale sunt Salvati Bucurestiul, Euro-Agora, Romania Dreapta, Greenpeace CEE Romania si Pro Vulcan.

ONG-urile vor sa atace acordurile privind explorarea si exploatarea gazelor de sist de catre Chevron prin folosirea unui precedent din Franta, unde parlamentul francez a stopat actiuni asemanatoare ale unor companii petroliere care primisera deja avizele din partea guvernului.

„Legea parlamentului francez a fost considerata constitutionala de o decizie a Curtii Constitutionale Franceze”, a declarat Nicusor Dan.

Avocatul companiei Chevron a depus miercuri, in fata instantei, un CD in care este prezentat procedeul de explorare a gazelor de sist. Urmatorul termen a fost stabilit de judecatori pentru 20 noiembrie.

Ultima ora:

ObservatorAndrei Stoian: A debutat podcastul „Prezentul Viitorului”

PoliticAlexandru Grumaz: Electroșocul Trump!

EconomieSergiu Manea: BCR a educat financiar peste un milion de români

ExternLaura D. Stifter: Ce se mai întâmplă, în chiar acest moment, prin Rusia?

SocialCsibi Magor: Este foarte ineficient să cauți rezolvări în momentele în care omul are nevoie să fiu ascultat

EvenimenteTiberiu Andrioaiei: România poate și are resurse să devină un furnizor de competențe și echilibru în regiune

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe