OraNoua.ro
Publicat în 23 septembrie 2015, 19:02 / 165 elite & idei

Nicușor Dan apreciază inițiativa Ministerului Mediului de a declara Lacul Văcărești parc național

Nicușor Dan apreciază inițiativa Ministerului Mediului de a declara Lacul Văcărești parc național

Președintele Grupului de Inițiativă al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), Nicușor Dan, salută demersul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor de a supune dezbaterii publice proiectul de Hotărâre de Guvern privind declararea zonei naturale Lacul Văcărești ca parc național și instituirea regimului de arie naturală protejată.

„După aproape trei ani și jumătate de tergiversări, cauzate în principal de interesele politice divergente de la nivelul Primăriei Generale, se întrevăd șansele realizării acestei zone naturale protejate, la doi pași de centrul Capitalei. Bucureștiul, una dintre capitalele europene cu cel mai puțin spațiu verde, are nevoie de acest proiect pentru a aduce un plus de calitate în viața bucureștenilor”, consideră Nicușor Dan, potrivit unui comunicat al USB remis, marți, AGERPRES.

El mai spune că nu poate să nu constate că interesele celor aleși să-i reprezinte pe bucureșteni sunt departe de cele ale locuitorilor Capitalei, iar acest proiect a fost pus în pericol de nepăsarea manifestată de autorități.

Liderul USB subliniază, în acest context, nevoia reglementării regimului proprietăților la nivelul Capitalei, una dintre ”sursele de corupție ale administrației publice locale din ultimii ani”.

„Și la Delta Văcărești și în multe alte locuri din Capitală ne confruntăm cu problema regimului de proprietate. Poate că nu e întâmplător faptul că în cei șapte ani de mandat ai lui Sorin Oprescu s-a reușit rezolvarea doar a 4.000 de dosare în cadrul Comisiei de fond funciar de la nivelul Primăriei Generale. Conform datelor oficiale, în 2008 erau circa 29.000 de dosare de retrocedare nerezolvate, iar în prezent discutăm de 25.000 de dosare care așteaptă o rezolvare. Și, probabil, nu sunt deloc întâmplătoare nici acuzațiile de corupție aduse celor puși să rezolve problemele de proprietate în București”, susține Nicușor Dan.

El cere urgentarea de către Primăria Capitalei a unui audit extern, independent și profesionist, pentru a cerceta mai multe activități, precum și reglementarea regimului proprietăților.

Propunerea face parte din „Planul de curățenie generală” în primăriile din Capitală, un demers lansat de USB, la care sunt așteptați să se alăture toți bucureștenii care doresc o administrație curată, transparentă, în slujba cetățenilor.

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe