OraNoua.ro
Publicat în 9 ianuarie 2013, 18:14 / 558 elite & idei

Nicușor Dan: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul organizează un miting in fața Ministerului Dezvoltării din Piața Constituției

Nicușor Dan: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul organizează un miting in fața Ministerului Dezvoltării din Piața Constituției

Locuitorii din cartierul Cotroceni deranjati de constructia ilegala din str. Carol Davila nr. 21A organizeaza miercuri 9 ianuarie intre orele 12 si 14 un miting in fata Ministerului Dezvoltarii din Piata Constitutiei.

Participantii vor solicita Ministrului Dezvoltarii sa ordone Inspectoratului de Stat in Constructii, aflat in subordinea ministrului, sa redispuna oprirea lucrarilor si sa inainteze Parchetului un dosar penal pentru lucrarile la acest imobil.Executarea autorizatiei de construire este suspendata prin sentinta Tribunalului Bucuresti pronuntata in 4 mai 2012 in dosarul 15946/3/2012. Cu toate acestea, lucrarile au reinceput pe 18 decembrie 2012. Sesizat pe 20 decembrie 2012, Inspectoratul de Stat in Constructii nu a luat nicio masura pana in acest moment.Lucrarile de construire la imobilul din str. Carol Davila nr. 21 constituie infractiuni din doua motive:

incalca dispozitia Inspectoratului de Stat in Constructii de sistare a lucrarilor sunt lucrari de construire neautorizate (cu autorizatia suspendata) intr-o zona protejata.

Contact: Ion Vasilescu, 0732.628.560

Istoria constructiei din str. Carol Davila nr. 21:

Printr-un contract de asociere din noiembrie 2008, Valeriu Stoica, Cristiana Salomie si firma Euro Grup Intertrade SRL (apartinand lui Marius Locic), fiecare detinatorul unui teren de aprox. 400 mp in str. Carol Davila nr. 21A, s-au asociat cu Marius Locic si cu firma S.C. Locic Imobiliare SRL. Ultimii doi se obligau sa construiasca pe suprafata totala de 1300 mp un bloc de 7 etaje, apartamentele si birourile din acesta urmand a fi impartite de cei cinci.

Incepand cu decembrie 2008, cei cinci, reprezentati de Marius Locic, au inceput sa semneze antecontracte de vanzare-cumparare cu persoane fizice, care au platit sume consistente pentru apartamentele care urmau sa fie construite.

Pe 13 octombrie 2009, Primarul Sectorului 5 a emis autorizatia de construire nr. 611-D pentru imobil, beneficiari fiind cei cinci asociati. Autorizatia este flagrant ilegala: prevede doua etaje mai mult decat prevede PUZ-ul zonei, prevede ocuparea la sol a 90% din teren fata de 70% cat prevedea PUZ-ul, etc. Printre actele care au stat la baza autorizatiei se afla o plansa PUZ falsificata.

Marius Locic si SC Locic Imobiliare se obligasera sa construiasca imobilul pana pe 15 iunie 2010. Nu s-au achitat de aceasta obligatie. Mai mult, SC Locic Imobiliare a intrat in faliment pe 22 octombrie 2010.

Cei 12 semnatari ai antecontractelor de vanzare-cumparare au semnat pe 16 septembrie 2011 un contract de cesiune cu Marius Locic si SC Locic Imobiliare, prin care au preluat de la acestia obligatia de finantare a imobilului. La contractul de cesiune s-a adaugat si firma SC Tosun Group Construct SRL, care a preluat obligatiile de construire. Contractul de cesiune este insa ilegal intrucat SC Locic Imobiliare nu putea semna acte decat prin executorul judiciar.

Pe 8 octombrie 2011 Primarul Sectorului 5 a semnat in mod ilegal prelungirea autorizatiei de construire. Prelungirea ar fi putut fi facuta doar in primul an dupa emiterea autorizatiei, adica pana pe 13 octombrie 2010.

Lucrarile de construire au inceput in ritm frenetic in octombrie 2011: s-a lucrat de la 7:30 dimineata pana la 10 seara, s-a lucrat sambetele si duminicile, s-a turnat beton la temperaturi sub 0 grade.

Pe 6 martie 2012, Tribunalul Bucuresti a suspendat executarea autorizatiei, la cererea Asociatiei Salvati Bucurestiul, in dosarul 75117/3/2011. Beneficiarii autorizatiei au fost aparati de cabinetul de avocatura Valeriu Stoica, care au reusit sa obtina numeroase amanari.

Beneficiarii autorizatiei au refuzat sa opreasca lucrarile. Inspectoratul de Stat in Constructii si Primaria Municipiului Bucuresti au refuzat sa vina pe santier sa dispuna oprirea lucrarilor. Abia pe 20 martie 2012, inaintea unui miting planificat in fata Ministerului Dezvoltarii, inspectorii de la Inspectoratul de Stat in Constructii au oprit lucrarile.

Pe 4 mai 2012, Tribunalul Bucuresti a pronuntat o noua decizie de suspendare a executarii autorizatiei de construire, in dosarul 15946/3/2012, la solicitarea unui vecin afectat.

Pe 02.07.2012, printr-o decizie surprinzatoare, Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul in dosarul 75117/3/2011 si a casat sentinta Tribunalului de suspendare a executarii autorizatiei. Decizia Curtii se bazeaza pe plansa falsa de PUZ aflata la dosarul cauzei, desi Asociatia aratase instantei existenta celor doua planse contradictorii si referinta la plansa corecta.

Suspendarea executarii autorizatiei opereaza pana la data judecarii recursului in dosarul 15946/3/2012. Pe 5 martie 2013 Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca cererea de stramutare a dosarului de la Curtea de Apel Bucuresti la o alta Curte de Apel din tara.

Ultima ora:

ObservatorCodrin Scutaru, Andrei Stoian: Summit-ul NATO din Washington. Competiția pentru Casa Albă

PoliticMarcel Ciolacu: Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești

EconomieMihai Precup: In Tokyo – Japonia | Consolidarea cooperării economice româno-nipone

ExternAlexandru Grumaz: Este Ordinea Mondială într-o spirală descendentă!? Avem o criză a rachetelor nucleare tactice în Europa?

SocialCarmen Elena Cirnu: 🌟 Major Milestone Achieved! 🌟

EvenimenteVictor Vevera: ICI București este prezent la conferința „ Lumea Geospațială: 20 de ani de comunitate geospațială ” 2024

EditorialRadu Puchiu: Am moderat o nouă întâlnire pe care Aspen Institute Romania a organizat-o ca parte a Programului Technology & Society

CulturaCristina Popescu: Municipiul Cluj-Napoca, 1900 de ani de atestare documentarăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe