Matei Bogdan
Publicat în 11 mai 2022, 07:19 / 82 elite & idei

Nicuşor Dan: Nu putem face plăţi pentru investiţii. Sunt afectate Prelungirea Ghencea şi Doamna Ghica

Nicuşor Dan: Nu putem face plăţi pentru investiţii. Sunt afectate Prelungirea Ghencea şi Doamna Ghica

 Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că, în momentul de faţă, Primăria nu poate face plăţi pentru investiţii precum Prelungirea Ghencea şi Doamna Ghica.

„Este o discuţie de un an şi jumătate cu familia Constanda, de când am preluat mandatul. (…) Nici noi nu avem, deodată, să dăm 125 de milioane de euro, nici familia Constanda nu o să poată să îşi recupereze banii. Tot ce înseamnă cheltuieli curente, inclusiv subvenţia pe transportul public, subvenţia pe termie, funcţionarea spitalelor se pot plăti; inclusiv banii din fonduri europene, pentru că înţeleg că a fost o discuţie legată de contractul pe care îl avem cu Astra Arad pentru furnizarea de tramvaie. Acolo nu se pot popri banii din fonduri europene. Tot ce nu putem să facem este să plătim investiţiile şi sunt afectate Prelungirea Ghencea şi Doamna Ghica, în momentul acesta. (…) Nu putem să plătim pur şi simplu. De exemplu, trebuie să plătim avansul la tablierul de la Doamna Ghica”, a arătat edilul general, într-o declaraţie acordată presei.

Continuare, aici.

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Grumaz: Jurnal de război (XIV). Paradoxul extinderi NATO

PoliticKelemen Hunor: În timp ce alţii dărâmă statui, noi ridicăm statui şi construim un viitor paşnic

EconomieDaniel Dăianu: Se întoarce o economie a tristeţii?

ExternIulian Chifu: Gâtuirea Europei – Un vas venind din China a blocat aprovizionarea cu petrol şi gaze prin Suez

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaIonuț Vulpescu: Naționalismul religios crește radical în perioadele istorice marcate de o dramatică vulnerabilitate

EditorialAlexandru Grumaz: Jurnal de război (XIV). Paradoxul extinderi NATOClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe