OraNoua.ro
Publicat în 15 iunie 2016, 16:32 / 243 elite & idei

Nicușor Dan: Numărul pasagerilor RATB nu a scăzut din cauza prețului călătoriei, ci a calității slabe a serviciilor

Nicușor Dan: Numărul pasagerilor RATB nu a scăzut din cauza prețului călătoriei, ci a calității slabe a serviciilor

Gratuitatea pentru transportul public de suprafață reprezintă o măsură populistă, iar prioritățile administrației ar trebui să fie eficientizarea structurii de conducere a RATB și introducerea culoarelor unice pentru transportul în comun, consideră președintele Uniunii Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan.

„Gabriela Firea, noul primar general al Capitalei, își începe mandatul cu o promisiune populistă, marca Sorin Oprescu, fără suport în realitatea de zi cu zi și fără argumente economice. Măsura gratuității pentru transportul public de suprafață este încă o dovadă că Gabriela Firea nu cunoaște nevoile reale ale cetățenilor din București”, a scris liderul USB, joi, într-o postare pe Facebook.

El a afirmat că motivul pentru care numărul pasagerilor a scăzut, în intervalul 2009-2013, de la 788 de milioane la 725 milioane nu este prețului călătoriei, de 1,3 lei.

„Călătorii sunt descurajați de calitatea scăzută a serviciilor oferite de RATB: parc auto insuficient, autobuze și tramvaie uzate, depășite din punct de vedere tehnologic, murdare și de multe ori fără aer condiționat sau încălzire, lipsa de coordonare a traseelor de autobuz și tramvai și de integrare a transportului de suprafață cu cel subteran, blocajele în trafic, stații fără adăpost și nesemnalizate, lipsa unui sistem de informare a pasagerilor în timp real”, a adăugat Nicușor Dan, care ocupă primul loc pe lista de consilieri generali aleși din partea USB.

El a mai spus că prioritățile administrației trebuie să fie: eficientizarea structurii de conducere a RATB și transformarea ei din regie autonomă în societate comercială — conform Regulamentului CE 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului, fără de care nu poate să acceseze fonduri nerambursabile din Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru înnoirea materialului rulant—, introducerea culoarelor unice și prioritizarea transportului în comun în intersecții.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe