OraNoua.ro
Publicat în 9 decembrie 2015, 17:07 / 218 elite & idei

Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, premiat de Ambasada Franței

Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, premiat de Ambasada Franței

Nicușor Dan, președintele Asociației „Salvați Bucureștiul”, va fi premiat de Ambasada Franței la București. Premiul va fi acordat pe 11 decembrie de către Excelența Sa François Saint-Paul.

Închiderea oficială a Conferinței dedicată schimbărilor climatice de la Paris va fi marcată de o ceremonie și la Ambasada Franței la București. Trei ONG-uri selectate în cadrul cererilor de proiecte vor fi premiate.

Nicușor Dan și Asociația “Salvați Bucureștiul” va primi Mențiunea Specială – Premiul Juriului pentru Drepturilor Omului din Republica Franceză, pe tema “Mediul și drepturile omului”.

Ceremonia va avea loc vineri, 11 decembrie 2015, la ora 15:00, la Ambasada Franței.

Miza principală a conferinței, care se desfășoară la Paris, în perioada 30 noiembrie — 11 decembrie, o reprezintă adoptarea unui nou acord internațional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic și aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.

Noul acord internațional în domeniul schimbărilor climatice ar urma să încorporeze un set de reguli ambițioase și obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră și să fie în linie cu ultimele descoperiri științifice și tehnologice.

La Conferința de la Paris a participat și președintele României, Klaus Iohannis.

http://www.romaniacurata.ro

Ultima ora:

ObservatorSebastian Burduja: De ce România are nevoie de PNL. 5 direcții pentru viitor

PoliticAnca Dragu: „Lucrurile se desfăşoară civilizat la USR PLUS”

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteDoina Banciu: Carte despre documentul cheie al limbii române, lansată la BCU Carol I

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialBarbu Mateescu: Puneți-vă centurile, pilotează PNLClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe