Bogdan Daradan
Publicat în 16 noiembrie 2012, 10:49 / 267 elite & idei

Nina Ştanski: Transnistria nu este o regiune a Republicii Moldova

Nina Ştanski: Transnistria nu este o regiune a Republicii Moldova

Întâlnirea dintre negociatorii principali în problematica transnistreană, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, care a avut loc recent la sediul OSCE din Tiraspol s-a desfăşurat cu scântei. După discuţii, aceştia au schimbat câteva replici tăioase chiar în faţa jurnaliştilor, a scris www.moldova.org.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov a reitarat poziţia Chişinăului, declarând că nu este de acord cu cu modelul plăcuţelor propus de administraţia de la Tiraspol. „Considerăm că indicarea ţării şi regiunii pe plăcile de înmatriculare va contribui la atingerea compromisului”, a menţionat oficialul de la Chişinău citat de publika.md.

În replică, Nina Ştanski i-a sugerat lui Carpov să nu încurce regiunea transnistreană cu altă zonă a Republicii Moldova. „Probabil, domnul Carpov se referă la Bălţi sau Soroca, deoarece, ţin să menţionez, Transnistria nu este o regiune a Republicii Moldova”, a răspuns aceasta.
Deşi Carpov a încercat să aducă mai multe argumente, inclusiv din Convenţia de la Viena, partenerul său de negocieri nu s-a lăsat înduplecat. „Eu am studii juridice aprofundate. Vă ajut eu”, a adăugat Ştanski, menţinându-şi poziţia. Amintim că următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie, la Dublin, în Irlanda.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe