Bogdan Daradan
Publicat în 16 noiembrie 2012, 10:49 / 324 elite & idei

Nina Ştanski: Transnistria nu este o regiune a Republicii Moldova

Nina Ştanski: Transnistria nu este o regiune a Republicii Moldova

Întâlnirea dintre negociatorii principali în problematica transnistreană, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, care a avut loc recent la sediul OSCE din Tiraspol s-a desfăşurat cu scântei. După discuţii, aceştia au schimbat câteva replici tăioase chiar în faţa jurnaliştilor, a scris www.moldova.org.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov a reitarat poziţia Chişinăului, declarând că nu este de acord cu cu modelul plăcuţelor propus de administraţia de la Tiraspol. „Considerăm că indicarea ţării şi regiunii pe plăcile de înmatriculare va contribui la atingerea compromisului”, a menţionat oficialul de la Chişinău citat de publika.md.

În replică, Nina Ştanski i-a sugerat lui Carpov să nu încurce regiunea transnistreană cu altă zonă a Republicii Moldova. „Probabil, domnul Carpov se referă la Bălţi sau Soroca, deoarece, ţin să menţionez, Transnistria nu este o regiune a Republicii Moldova”, a răspuns aceasta.
Deşi Carpov a încercat să aducă mai multe argumente, inclusiv din Convenţia de la Viena, partenerul său de negocieri nu s-a lăsat înduplecat. „Eu am studii juridice aprofundate. Vă ajut eu”, a adăugat Ştanski, menţinându-şi poziţia. Amintim că următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie, la Dublin, în Irlanda.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația Z



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe