Adriana
Publicat în 30 august 2016, 11:40 / 170 elite & idei

Oana Toiu numita Secretar de Stat la Ministerul Muncii

Oana Toiu numita Secretar de Stat la Ministerul Muncii
+ Observator

Oana Țoiu, membru fondator la Global Shapers Bucharest Hub a fost numită de Prim Ministrul Dacian Cioloș Secretar de Stat la Ministerul Muncii Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. / Oana has been appointed State Secretary at the Ministry of Labour, Family, Social Protection and Elderly.

Oana Țoiu este antreprenor social și consultant în dezvoltarea strategică a organizațiilor de impact. Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul inovației sociale, Oana a derulat programe de dezvoltare în România, Austria, Slovacia, Republica Cehă, Rusia şi Ungaria pentru organizații neguvernamentale și mediul privat.

A dezvoltat pentru United Nations Development Program în România curriculumul și programele de formare în economie socială pentru autoritățile publice locale și a derulat formări ïn domeniu pentru peste 500 de funcționari publici, membri ai societății civile și antreprenori.

În cadrul proiectului S.P.E.R derulat de Secretariatul General al Guvernului a derulat programele pentru copiii romi și educatorii care deserveau grupe mixte etnic.

Afacerea socială Mesteshukar ButiQ (MBQ), dezvoltată alături de Romano ButiQ prin conectarea designerilor austrieci, români și suedezi cu meșteșugari tradiționali romi, a fost desemnată de Comisia Europeana una dintre cele mai bune 10 idei de inovație socială din Uniunea Europeană în 2012 . MBQ este invitată anual să expună la Romanian Design Week, Vienna Design Week și muzee din Stockholm, Viena si Brno.

Oana lucrează adesea cu comunități de tineri și antreprenori în mai multe rețele: the Entrepreneurship Academy, AIESEC, Universitatea Alternativă, Impact Hub, Arcub, Fundațiile Comunitare, etc. pentru a crea și a dezvolta soluții inovative și organizații de impact.

Oana deține o diplomă în Comunicare de la Universitatea București și a urmat un stagiu de pregătire în incluziune socială și politici publice în Statele Unite în 2014 ca bursier German Marshall Fund și în Italia ca bursier Aspen Institute Italia.

A fost inclusă, de către Foreign Policy Romania în lista celor 101 de oameni care schimbă România, Marshall Memorial Fellow și Aspen Romania Fellow. Oana este și Global Shaper al World Economic Forum, coordonând între 2014 și 2015 Hub-ul din București al acestei organizații.

Oana Țoiu, Bucharest Global Shaper, numită Secretar de Stat la Ministerul Muncii

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

PoliticKlaus Iohannis anunță candidatura României la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

EconomieIonuț Stanimir: Primul Raport de Inteligență Financiară realizat de BCR – Situația financiară este a doua dimensiune importantă pentru români, după sănătate

ExternElena Calistru: Un pic de voință de a te mișca spre mai bine

SocialAlina Rizi: Sa regenerezi orasul ia timp

EvenimenteFlaviu George Predescu: Vă invit la lansarea cărții mele „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe