OraNoua.ro
Publicat în 6 august 2014, 16:55 / 472 elite & idei

Octavian Bădescu: Prima aplicație care permite plata cu Bitcoin

Octavian Bădescu: Prima aplicație care permite plata cu Bitcoin

Lokko, prima aplicație mobilă de curierat din Sud-Estul Europei bazată pe crowdsourcing, devine și prima aplicație din Româniacare permite plata cu Bitcoin.

Lokko integrează unul dintre cele mai diverse sisteme de plată pentru o aplicație românească– serviciile de curierat în aceeași zi oferite prin Lokko pot fi plătite prin SMS, card, cash, Bitcoin și MobilPay Wallet.

Plata serviciilor de curierat cu Bitcoin, cea mai cunoscută monedă digitală descentralizată, este o premieră în ceea ce privește modalitățile de plată permise de o aplicație românească de mobil. Lokko este și prima aplicație mobilă din domeniul curieratului care se poate integra cu un sistem de plată prin portofel electronic – MobilPay Wallet  –, și care permite realizarea de tranzacții prin intermediul smartphone-ului.Cu ajutorul portofelului digital, utilizatorii nu mai sunt nevoiți să reintroducă permanent datele cardului la efectuarea unei tranzacții.

,,Când am fondat Lokko, am gândit acest proiect ca unul aflat puțin înaintea vremurilor sale. Păstrămaceeașidorință de inovație și în ce privește dezvoltarea sa viitoare. Acesta este unul dintre motivele pentru care am introdus plata cu Bitcoin și MobilPay Wallet.” a declarat Octavian Bădescu, antreprenor și fondatorLokko. „Suntem conștiențică, la momentul actual, plata cu Bitcoin este mai mult un <statement>, dar avem convingerea că, pe măsură ce va crește numărul comercianților care acceptăaceasta moneda digitala pentru serviciile oferite, va crește și numărul de deținători și utilizatori de Bitcoin în rândul consumatorilor români. Ne bucurăm că putem oferi clienților noștri toate modalitățile de plată posibile, prin Lokko”, a completat Octavian Bădescu.

Beneficiile integrării sistemului de plată cu Bitcoin sunt, pe de o parte, comisioanele reduse și, pe de altă parte, procesarea foarte rapidă a tranzacției. Sistemul este securizat și elimină necesitatea unui intermediar în procesarea comenzii. Valoarea în Bitcoini a unei livrări prin Lokko se calculează direct în momentul plasării comenzii, prin intermediul Coindesk. Odată cu creșterea volumului de tranzacții, Bitcoinii vor fi automat convertiți în euro, cu ajutorul unui sistem de exchange.

În ceea ce privește plata prin e-wallet, pentru a procesa o comandă Lokko prin MobilPay Wallet, e necesar ca utilizatorul să aibă instalată și configurată aplicația MobilPay. Portofelul electronic MobilPay face posibilă plata online în orice moment, fără a solicita reintroducerea datelor de card, precum și selectarea cardului de credit dorit, din cele presetate în aplicație.

Sursa: http://www.capital.ro/

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

PoliticKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

EconomieCristian Grosu: Ieșirea din economia liberală de piață

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaDan Mircea Cipariu realizează ateliere de lectură și scriere creativă în cadrul proiectului ”Țesem legături”

EditorialAlexandru Lăzescu: G7 vs BRICS – competiția pentru o nouă ordine mondialăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe