OraNoua.ro
Publicat în 21 mai 2014, 13:15 / 289 elite & idei

Octavian Morariu: COSR a fost permanent deasupra influențelor sau imixtiunilor politice

Octavian Morariu: COSR a fost permanent deasupra influențelor sau imixtiunilor politice

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Octavian Morariu, le-a reamintit membrilor Comitetului executiv al COSR, prin intermediul unui mesaj, că forul olimpic a fost permanent deasupra imixtiunilor și influențelor politice, atât pe durata mandatului său cât și al predecesorilor săi.

Pe 15 aprilie, Octavian Morariu a anunțat că renunță la funcția de președinte al COSR din cauza multiplelor angajamente internaționale. Președinta Federației Române de Canotaj și a Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică artistică, Octavian Bellu, și președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, sunt candidați pentru alegerile la președinția COSR din 29 mai.

În mesajul său postat pe site-ul COSR, Octavian Morariu face apel la membrii Comitetului executiv să adopte în această perioadă o poziție deontologică corectă și să participe cu precauție la emisiunile tv și radio.

”Mă adresez dumneavoastră, în calitate de membru CIO pentru România, și de susținător dedicat al mișcării sportive.

În perspectiva organizării alegerilor pentru funcția de președinte al COSR, anunțată pentru data de 29 mai a.c.,

Raportându-mă strict la prevederile Chartei Olimpice, document ce stabilește și evocă principiile fundamentale și valorile esențiale ale Olimpismului,

Fac apel la formația dumneavoastră de oameni de sport și vă invit la o demonstrație de cultivare a bunului exemplu și promovare a valorilor educative, responsabilității sociale și a respectului față de principiile etice fundamentale, prin abordarea unei poziții deontologice corecte.

În acest sens, vă recomand să nu vă implicați prin participarea dumneavoastră la emisiuni TV sau Radio, altele decât cele moderate direct sau în direct de către posturi TV și Radio.

Vă adresez, de asemenea, rugămintea de a nu lăsa în atitudinea dumneavoastră să se implice, sub nicio formă, elementul politic, aceasta, mă repet, în virtutea respectului față de principiile Olimpismului și deontologiei pe care le cunoașteți în cadrul COSR.

Să nu uităm că, până la acest moment, COSR a fost permanent deasupra oricăror influențe sau imixtiuni politice, nu numai pe durata mandatului meu, dar și pe cel al predecesorilor mei”, se arată în mesaj.

Ultima ora:

ObservatorDaniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv

PoliticLudovic Orban, despre 65 de ani de prezenta românească in UNESCO

EconomieDaniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv

ExternAndrei Stoian: Situația din Ucraina. Posibil război la granița României?

SocialRăzvan Orășanu: Curs de Gândire Laterală

EvenimenteCosmin Buteica, part of an international panel on the topic of “Water Scarcity: Same Challenge, Different Answers”

CulturaFlaviu George Predescu: De Ce Citim – Despre Scrisorile eminesciene

EditorialAlexandru Grumaz: Războiul pentru Taiwan a început. Cine va câştiga – SUA sau China?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe