Adriana
Publicat în 1 august 2012, 08:45 / 614 elite & idei

Octavian Morariu (COSR): Ne putem întoarce de la Olimpiadă cu 10-12 medalii

Octavian Morariu (COSR): Ne putem întoarce de la Olimpiadă cu 10-12 medalii
+ Observator • + Sport

Satul Olimpic de la Londra este „unul dintre cele mai frumoase” văzute până acum de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu. Şeful COSR spune într-un interviu la RFI că România se poate întoarce de la Londra cu 10-12 medalii. Morariu deplânge „lipsa de atenţie” din partea statului român faţă de sport.

Octavian Morariu spune că în Satul Olimpic din Londra „este o atmosferă formidabilă, este o adevărată atmosferă de Jocuri Olimpice. Este poate unul dintre cele mai frumoase, dacă nu cel mai frumos sat olimpic în care am fost. Dincolo de faptul că este foarte aerisit, foarte verde, foarte prietenos, este şi de o calitate formidabilă„.

Octavian Morariu declară că „obiectivul (României) este greu de fixat, în măsura în care sportul s-a globalizat în ultima vreme. La Sydney au fost 40 de ţări care au participat şi noi am luat 26 de medalii, dacă-mi aduc eu bine aminte, la Atena au fost 60 şi ceva de ţări care au luat medalii şi noi am luat numai 19, la Beijing au fost 80 şi ceva de ţări şi am luat numai opt medalii. Deci există o răspândire a medaliilor. Dar eu cred că la Londra, sportivii noştri sunt capabili să aibă o prestaţie mai bună decât la Beijing, să obţină un număr de medalii superior. Eu cred că România poate să se întoarcă de la Londra cu 10-12 medalii„.

Şeful COSR recunoaşte că „România a avut în ultima vreme un regres în rezultatele olimpice. Motivele vin în primul rând dintr-o lipsă de atenţie din ce în ce mai mare din partea statului vis-a-vis de sport, în general, în special de sportul în şcoală şi toate aceste lucruri în timp se răsfrâng asupra marii performanţe„.

Octavian Morariu spune că la Olimpiada de la Londra, „România poate să aibă rezultate foarte bune la gimnastică şi scrimă, atât la fete, cât şi la băieţi, la judo, la canotaj, la canoe, de ce nu, la haltere, chiar la box„.

Articol publicat pe www.rfi.ro

Ultima ora:

ObservatorAndrei Stoian: A debutat podcastul „Prezentul Viitorului”

PoliticAlexandru Grumaz: Electroșocul Trump!

EconomieSergiu Manea: BCR a educat financiar peste un milion de români

ExternLaura D. Stifter: Ce se mai întâmplă, în chiar acest moment, prin Rusia?

SocialCsibi Magor: Este foarte ineficient să cauți rezolvări în momentele în care omul are nevoie să fiu ascultat

EvenimenteTiberiu Andrioaiei: România poate și are resurse să devină un furnizor de competențe și echilibru în regiune

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe