Adriana
Publicat în 1 august 2012, 08:45 / 268 elite & idei

Octavian Morariu (COSR): Ne putem întoarce de la Olimpiadă cu 10-12 medalii

Octavian Morariu (COSR): Ne putem întoarce de la Olimpiadă cu 10-12 medalii
+ Observator • + Sport

Satul Olimpic de la Londra este „unul dintre cele mai frumoase” văzute până acum de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu. Şeful COSR spune într-un interviu la RFI că România se poate întoarce de la Londra cu 10-12 medalii. Morariu deplânge „lipsa de atenţie” din partea statului român faţă de sport.

Octavian Morariu spune că în Satul Olimpic din Londra „este o atmosferă formidabilă, este o adevărată atmosferă de Jocuri Olimpice. Este poate unul dintre cele mai frumoase, dacă nu cel mai frumos sat olimpic în care am fost. Dincolo de faptul că este foarte aerisit, foarte verde, foarte prietenos, este şi de o calitate formidabilă„.

Octavian Morariu declară că „obiectivul (României) este greu de fixat, în măsura în care sportul s-a globalizat în ultima vreme. La Sydney au fost 40 de ţări care au participat şi noi am luat 26 de medalii, dacă-mi aduc eu bine aminte, la Atena au fost 60 şi ceva de ţări care au luat medalii şi noi am luat numai 19, la Beijing au fost 80 şi ceva de ţări şi am luat numai opt medalii. Deci există o răspândire a medaliilor. Dar eu cred că la Londra, sportivii noştri sunt capabili să aibă o prestaţie mai bună decât la Beijing, să obţină un număr de medalii superior. Eu cred că România poate să se întoarcă de la Londra cu 10-12 medalii„.

Şeful COSR recunoaşte că „România a avut în ultima vreme un regres în rezultatele olimpice. Motivele vin în primul rând dintr-o lipsă de atenţie din ce în ce mai mare din partea statului vis-a-vis de sport, în general, în special de sportul în şcoală şi toate aceste lucruri în timp se răsfrâng asupra marii performanţe„.

Octavian Morariu spune că la Olimpiada de la Londra, „România poate să aibă rezultate foarte bune la gimnastică şi scrimă, atât la fete, cât şi la băieţi, la judo, la canotaj, la canoe, de ce nu, la haltere, chiar la box„.

Articol publicat pe www.rfi.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe