Adriana
Publicat în 1 august 2012, 08:45 / 312 elite & idei

Octavian Morariu (COSR): Ne putem întoarce de la Olimpiadă cu 10-12 medalii

Octavian Morariu (COSR): Ne putem întoarce de la Olimpiadă cu 10-12 medalii
+ Observator • + Sport

Satul Olimpic de la Londra este „unul dintre cele mai frumoase” văzute până acum de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu. Şeful COSR spune într-un interviu la RFI că România se poate întoarce de la Londra cu 10-12 medalii. Morariu deplânge „lipsa de atenţie” din partea statului român faţă de sport.

Octavian Morariu spune că în Satul Olimpic din Londra „este o atmosferă formidabilă, este o adevărată atmosferă de Jocuri Olimpice. Este poate unul dintre cele mai frumoase, dacă nu cel mai frumos sat olimpic în care am fost. Dincolo de faptul că este foarte aerisit, foarte verde, foarte prietenos, este şi de o calitate formidabilă„.

Octavian Morariu declară că „obiectivul (României) este greu de fixat, în măsura în care sportul s-a globalizat în ultima vreme. La Sydney au fost 40 de ţări care au participat şi noi am luat 26 de medalii, dacă-mi aduc eu bine aminte, la Atena au fost 60 şi ceva de ţări care au luat medalii şi noi am luat numai 19, la Beijing au fost 80 şi ceva de ţări şi am luat numai opt medalii. Deci există o răspândire a medaliilor. Dar eu cred că la Londra, sportivii noştri sunt capabili să aibă o prestaţie mai bună decât la Beijing, să obţină un număr de medalii superior. Eu cred că România poate să se întoarcă de la Londra cu 10-12 medalii„.

Şeful COSR recunoaşte că „România a avut în ultima vreme un regres în rezultatele olimpice. Motivele vin în primul rând dintr-o lipsă de atenţie din ce în ce mai mare din partea statului vis-a-vis de sport, în general, în special de sportul în şcoală şi toate aceste lucruri în timp se răsfrâng asupra marii performanţe„.

Octavian Morariu spune că la Olimpiada de la Londra, „România poate să aibă rezultate foarte bune la gimnastică şi scrimă, atât la fete, cât şi la băieţi, la judo, la canotaj, la canoe, de ce nu, la haltere, chiar la box„.

Articol publicat pe www.rfi.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe