Adriana
Publicat în 5 decembrie 2012, 14:07 / 113 elite & idei

Octavian Morariu ramane vicepresedintele rugbyului european

Octavian Morariu ramane vicepresedintele rugbyului european
+ Observator

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, a fost reales în functia de vicepresedinte al Asociatiei Europene de Rugby (FIRA-AER), în cadrul Adunarii Generale de alegeri a acestui for, care a avut loc la Paris. Cu aceeasi ocazie, Octavian Morariu a fost desemnat reprezentantul FIRA-AER în cadrul Comitetului Director al Federatiei Internationale de Rugby (IRB). Francezul Jean-Claude Baque a fost reales presedinte al FIRA-AER, pentru un mandat de înca patru ani.

Nascut la 7 august 1961, Morariu este absolvent al Facultatii de Cai Ferate, Drumuri si Poduri a Institutului de Constructii Bucuresti, sef de promotie 1986, cu diploma de inginer. Are dubla cetatenie, româna si franceza. Morariu a fost rugbyst de performanta si a ajuns sa fie selectionat în celebra multinationala „The Barbarians”.
A fost presedinte al Federatiei Române de Rugby (2001-2003), iar între anii 2003-2004 a detinut functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport.
Octavian Morariu a fost ales pe 15 noiembrie 2004 presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Român, dupa care a fost reales ulterior în doua rânduri. Morariu era vicepresedinte FIRA-AER din 2004.

Articol publicat pe www.bzi.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe