OraNoua.ro
Publicat în 29 octombrie 2014, 16:49 / 363 elite & idei

Omer Tetik: 12 antreprenori români au intrat în finala competiţiei Antreprenorul anului în România

Omer Tetik: 12 antreprenori români au intrat în finala competiţiei Antreprenorul anului în România

La finalul săptămânii trecute a avut loc a doua rundă de jurizare a competiţiei Antreprenorul anului în România, în urma căreia juriul a desemnat finaliştii competiţiei. Din cei 40 de antreprenori remarcabili care s-au înscris în competiţie, au rămas în cursa finală 12 oameni de afaceri, care conduc companii lider în sectoarele în care activează, cu venituri agregate de aproape 500 milioane de EUR şi care au un număr agregat de angajaţi de aproximativ 8000 de persoane.

Din 2014, competiţia EY Entrepreneur Of The Year, singura competiţie antreprenorială care se organizează la nivel global, are loc şi în România. EY Entrepreneur of The Year se organizează în 145 de oraşe din 60 de ţări de aproape 30 de ani şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii.

Cei 12 finalişti se întrec pentru cele trei titluri care vor fi acordate la nivel naţional în cadrul ceremoniei de gală ce va avea loc pe 12 noiembrie 2014: Entrepreneur Of The Year, Emerging Entrepreneur Of The Year şi Social Entrepreneur Of The Year. Marele câştigător va avea ocazia de a intra în finala mondială pentru titlul World Entrepreneur of The Year, ce se va desfăşura în iunie 2015 la Monte Carlo.

Pentru selectarea câştigătorilor competiţiei în România, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Juriul care a stabilit finaliştii competiţiei şi care va alege câştigătorii competiţiei Antreprenorul anului în România este alcătuit din antreprenori şi profesionişti dedicaţi antreprenoriatului: Ştefania Eugenia Popp – Director Executiv Junior Achievement Romania, Mihai Marcu – Președinte Medlife, Iulian Stanciu – Director General eMag, Cornel Marian – Managing Partner Oresa Ventures şi Omer Tetik – Director General Banca Transilvania.

Competiţia Antreprenorul anului s-a lansat în România pe 14 mai 2014. Lansarea a fost urmată de etapa colectării de aplicaţii, ce s-a încheiat pe 1 august 2014, etapa interviurilor la sediul antreprenorilor desfăşurată între 4 august – 15 septembrie 2014 şi prima rundă de jurizare, ce s-a desfăşurat pe 9 octombrie 2014. Ceremonia de gală în cadrul căreia vor fi desemnaţi câştigătorii primei ediţii a competiţiei la nivel naţional va avea loc pe 12 noiembrie 2014, în prezența comunității de business.

“Vreau să îi felicit pe toţi antreprenorii care au avut curajul să se înscrie în competiţia Antreprenorul anului încă de la prima ediţie organizată în România. Eu şi colegii mei am fost încântaţi să îi cunoaştem în interviurile care s-au desfăşurat în lunile august şi septembrie şi suntem impresionaţi de afacerile pe care le-au construit cu multă muncă şi viziune.

Suntem onoraţi că au ales să intre în această competiţie, prin care ne dorim să ajutăm la recunoaşterea realizărilor lor. Ei sunt cei care creează produsele, serviciile şi locurile de muncă ce susţin economia noastră şi îi inspiră pe cei aflaţi la început de drum să fie la fel ca ei,” a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

 

****

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 190.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 27,4 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2014. Reţeaua noastră este cea mai integrată la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume. În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 500 angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Avem birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. De la 1 iulie 2013, Ernst & Young a devenit EY, logo-ul s-a schimbat pentru a răspunde acestei modificări, iar noul tagline al companiei este „Building a better working world”. Această redefinire a identităţii vizuale vine să reflecte noua strategie a companiei, Vision 2020. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina noastră de internet: www.ey.com.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe