Matei Bogdan
Publicat în 13 mai 2020, 15:19 / 249 elite & idei

Omer Tetik: Criza de acum e o oportunitate extraordinara pentru Romania

Omer Tetik: Criza de acum e o oportunitate extraordinara pentru Romania

Primul summit reINVENT, organizat online de publicatia Forbes Romania, a adus impreuna zece reprezentanti ai mediului de business. Fie ca este vorba despre strategie de business, de vanzari, procese, operatiuni, invitatii au raspuns la intrebarea „ce facem acum?”, cum putem depasi contextul economic si social pe care il parcurgem. 

Printre invitati s-a numarat si Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, iar QA-urile au fost urmatoarele:

  • Care e cea mai importanta calitate pe care o are BT acum si pe care nu trebuie sa o piarda?

Cultura organizationala, faptul ca suntem pro-business, pro-clienti, pro-oameni. Acest lucru ne-a ajutat sa ajungem aici si sigur ne va ajuta sa trecem si peste criza generata de pandemia de acum. E o calitate care trebuie pastrata la BT.

  • Ati stiut dintotdeauna ca o sa ajungeti numarul 1 pe piata sau era doar o aspiratie?

A fost o suma de conjuncturi care ne-au adus pe locul intai. Au aparut sanse pe parcurs si a fost esential sa le folosim. Locul 1 nu a fost neapart o tinta, dar sigur ca ne mandrim cu asta. Simtim ca facem parte din ceva mare. In banking marimea conteaza, e important sa ai o baza mare de  capital, de clienti, retea extinsa. Probabil ca si noi suntem inspiratie pentru alte businessuri romanesti. Cel mai important este ca suntem prima banca in preferintele romanilor si ne bucuram ca am reusit asta.

  • S-a schimbat in perioada de la ultima criza rolul bancilor? Daca da, cum? Cum se va schimba rolul lor dupa pandemie?

Da, cu siguranta. Peste tot in lume bancile sunt parte din solutie in pandemia de acum, insa trebuie sa ai si marimea necesara. Companiile care pun echipele in centrul atentiei o sa iasa mult mai puternice si mai solide din criza. O sa fie inclusiv o selectie naturala intre modelele de business. Pentru bancile mici o sa fie destul de greu sa faca fata acestei perioade, tocmai de aceea vad oportunitati de consolidare pe piata, dupa criza.

  • Ce credeti ca va aduce criza de acum Romaniei?

Este o oportunitate extraordinara pentru Romania sa se relanseze in agricultura, industrie, productie.

https://www.bancatransilvania.ro/

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe