Matei Bogdan
Publicat în 22 noiembrie 2022, 19:04 / 30 elite & idei

Ömer Tetik, despre anul 2015

Ömer Tetik, despre anul 2015

Au fost mulţi ani reper în istoria Băncii Transilvania, dar 2015 este aparte pentru că ne-a pregătit cel mai mult pentru dimensiunea nouă pe care BT urma să o aibă în drumul său către primul loc în banking. 

Banca avea peste 8% cotă de piaţă, era bine capitalizată, cu lichiditate mare şi rezultate financiare pozitive. Creşterea organică şi achiziţia Volksbank România au dus ulterior banca pe locul 2 printre băncile de la noi, dar şi la peste 10% din piaţă, prag care, odată trecut, a făcut din BT o bancă sistemică, cu mai multă autoritate şi notorietate.

Volksbank România este prima achiziţie a băncii şi a treia reinventare a BT, care a contribuit la creşterea businessului nostru şi la consolidarea sistemului bancar românesc. Achiziţia ne-a dat ocazia să arătăm că suntem deschişi şi aproape de clienţi, să venim cu o soluţie la una dintre problemele anului 2015, creditele în franci elveţieni: BT a oferit clienţilor Volksbank România oportunitatea de conversie a acestora în lei sau euro, iar aproape 15.000 de persoane (peste 80% din clienţii VBRO eligibili cu astfel de împrumuturi) au beneficiat de ofertă. La fel de important este că tot ce a ţinut de BT în relaţia cu Volksbank România – de la achiziţie şi integrare la fuziune -, a pregătit Banca Transilvania pentru achiziţiile care au urmat şi pentru leadershipul în banking.

www.zf.ro

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

PoliticCristian Bușoi: Felicitări Ambasadei României în Belgia

EconomieDan Mircea Cipariu: Povestea PNRR trebuie privită din perspectiva următoarelor provocări

ExternCristian Unteanu: Ajutorul pentru Ucraina pe timp de război – ce țări ajută? Cum? La ce nivel? Cu ce?

SocialOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

EvenimenteMihai Manole: Suntem onorați să primim premiul pentru „Public Transportation Partner 2021 – 2022 in Romania”, în cadrul Vertiv Roadshow 2022 – Bucharest

CulturaFlaviu Predescu: Condeie române în Italia. Invitată scriitoarea Camelia Morda Baciu

EditorialAlexandru Grumaz: O pace imposibilă!Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe