Matei Bogdan
Publicat în 8 februarie 2023, 21:37 / 86 elite & idei

Ovidiu Nahoi: Cei „5D” ai manipulării și dezinformării online. Cum poate răspunde Europa?

Ovidiu Nahoi: Cei „5D” ai manipulării și dezinformării online. Cum poate răspunde Europa?

de Ovidiu Nahoi

Uniunea Europeană lansează o nouă platformă pentru a contracara campaniile de dezinformare ale Rusiei și Chinei, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la efectele acestor practici. Decizia vine în urma unui raport alarmant al Stratcom, oficiul european care se ocupă acum de contracararea dezinformării, care arată inclusiv că actori străini, precum Rusia și China, folosesc tehnici tot mai sofisticate de dezinformare.

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat marți că un Centru de analiză și partajare a informațiilor va urmări manipularea informațiilor de către actorii străini, urmând să se coordoneze cu cele 27 de țări ale UE și cu comunitatea mai largă a ONG-urilor.

Știți povestea cu discursurile lui Volodimir Zelenski fabricate în studiouri de televiziune, în timp ce el s-ar afla oriunde altundeva, numai în Ucraina, nu? Dar povestea cu Zelenski consumator de droguri? Dar pe aceea cum că președintele de la Kiev ar fi oferit Congresului american un drapel al Ucrainei cu însemnele SS?

Sunt minciuni și manipulări deja demontate, dar aproape nu trece o zi fără ca altele, poate și mai ingenioase, să-și facă loc în mediul online.

Continuarea, aici.

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Grumaz: Lecțiile istorice ale relației dintre SUA și China

PoliticSebastian Burduja: Pentru România, relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică

EconomieBogdan Chiriţoiu: România a rămas pe creştere economică, după un an de război la graniţe

ExternOvidiu Nahoi: Mii de copii ucraineni deportați în Rusia – ce poate face justiția internațională?

SocialCristian Andrei: Un editorial Bloomberg zice că dispare „socialul” din rețelele sociale

EvenimenteBogdan Aurescu anunță că România și Ucraina vor organiza, la București, prima Conferință la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră în cadrul Platformei Internaționale Crimeea

CulturaFlaviu Predescu, în direct, la Unirea FM

EditorialAlexandru Grumaz: Lecțiile istorice ale relației dintre SUA și ChinaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe