Matei Bogdan
Publicat în 15 iunie 2021, 14:01 / 60 elite & idei

Ovidiu Raetchi, Andrei Stoian: „Creștem un cititor”: 50 de biblioteci pentru copiii care chiar au nevoie de cărți și nu au acces la ele

Ovidiu Raetchi, Andrei Stoian: „Creștem un cititor”: 50 de biblioteci pentru copiii care chiar au nevoie de cărți și nu au acces la ele

„Creștem un cititor”: 50 de biblioteci pentru copiii care chiar au nevoie de cărți și nu au acces la ele, din toate colțurile României.

Este proiectul pe care l-am lansat astăzi, sub umbrela Fundației Destiny Park, alături de jurnalista Raluca Hatmanu, scriitoarea Dragomir Bianca și jurnalistul Andrei Stoian. În memoria scriitorului Liviu Iancu.

Prima bibliotecă a ajuns la Casa Speranței și a Bucuriei, fondată de Asociația Comunitară Găești – un loc unde copii cu povești înduioșătoare de viață învață, citesc, călătoresc, se ajută ca într-o familie și se deprind cu încrederea și normalitatea. Destinul fiecăruia dintre acești copii a fost schimbat grație creatorului acestui centru, Alexandru Dinca, un om care a făcut mai mult bine decât 1000 de politicieni la un loc. Decât 10.000, la drept vorbind.

E doar începutul – mai avem de ajuns în încă 49 de colțuri din țară. Dacă știți un astfel de loc – unde copiii au nevoie de o bibliotecă care să îi transforme în cititori împătimiți – ne-am bucura dacă ne-ați da de știre. Și ne-am bucura să veniți alături de noi în proiect, prin țară, ca să cunoașteți astfel de copii și astfel de locuri: veți descoperi mai multă bucurie și speranță decât vă puteți imagina că există în voi.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe