OraNoua.ro
Publicat în 14 iunie 2017, 22:06 / 296 elite & idei

Ovidiu Raețchi: Depun un proiect prin care transportul școlar să fie realizat doar cu autobuze cu centuri de siguranță

Ovidiu Raețchi: Depun un proiect prin care transportul școlar să fie realizat doar cu autobuze cu centuri de siguranță

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi anunță că va depune un proiect de lege prin care transportul școlar să fie realizat doar cu autobuze sau microbuze dotate cu centuri de siguranță.

„Voi depune o inițiativă legislativă prin care transportul public școlar să fie realizat doar cu autocare sau microbuze care au centuri de siguranță sau sisteme de siguranță. La ora actuală, legea are lacune care pot conduce la victime în rândul copiilor, în cazul unui accident”, susține liberalul, într-un comunicat de presă, remis duminică AGERPRES.

Raețchi spune că această problemă i-a fost semnalată de părinții îngrijorați de faptul că, atunci când un copil merge cu clasa la o piesă de teatru sau într-o excursie, autocarele sau microbuzele puse la dispoziție de firma de transport nu au centuri sau sisteme de siguranță potrivite pentru copii sau stau trei pe două scaune.

„Proiectul de lege pe care îl voi depune prevede și sancțiuni pentru a ne asigura că firmele de transport care pun la dispoziția grădinițelor și școlilor autobuze și microbuze, înțeleg că aceasta este o chestiune care trebuie tratată cu maximă seriozitate: amenzi, în primă instanță și apoi, dacă legea nu este respectată: anularea licenței de transport. Nu ne jucăm cu viața copiilor și părinții trebuie să aibă liniștea că atunci când își lasă copiii într-o excursie școlară, aceștia se află în siguranță”, mai afirmă Ovidiu Raețchi.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe