OraNoua.ro
Publicat în 1 februarie 2017, 20:06 / 278 elite & idei

Ovidiu Raețchi: Tinerii implicați civic sunt bineveniți în PNL; ei pot schimba partidul

Ovidiu Raețchi: Tinerii implicați civic sunt bineveniți în PNL; ei pot schimba partidul

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi consideră că tinerii implicați civic în această perioadă în dezbaterea publică reprezintă șansa pentru revigorarea PNL, ei putând schimba în mod profund partidul.

„Marea șansă pentru revigorarea PNL este capacitatea de a aduce alături de noi tinerii implicați civic în aceste zile. Inclusiv asumându-ne erorile din trecut. PNL este marele partid al dreptei. Rezistența societății civile în aceste zile împotriva dorinței PSD de a destructura sistemul de justiție este excepțională. Fără această rezistență — și fără eforturile președintelui Iohannis — statul de drept ar fi fost deja grav afectat. Aflat într-un moment decisiv de reformă internă, dispus să își asume erorile trecutului, Partidul Național Liberal are — în viziunea mea — datoria de a invita tinerii care se implică civic în aceste zile să i se alăture pentru a pune umărul la renașterea acestui mare partid al dreptei. Ei sunt bineveniți în PNL. Numai oameni ca ei pot schimba în mod profund partidul”, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, AGERPRES de Raețchi.

El susține că înscrierea într-un partid politic reprezintă cea mai stabilă formă de participare publică.

„Ne place sau nu, înscrierea într-un partid politic reprezintă cea mai înaltă și mai stabilă formă de participare publică. Erorile pe care formațiunile consacrate le-au făcut de-a lungul timpului pot fi îndreptate numai izolând în partid, prin implicare masivă, personajele compromise moral. Ascensiunea unor personaje de tipul Liviu Dragnea sau Victor Ponta nu ar fi fost posibilă dacă cei pregătiți și dinamici din generațiile noastre ar fi făcut politică”, a mai spus Raețchi.

Deputatul liberal a adăugat că implicarea tinerilor din societatea civilă poate ajuta semnificativ procesul de reformă internă al PNL.

„Cu o clasă politică bine-intenționată și curată, episoade care ar fi putut marca România pentru următorii 10 ani cum a fost Marțea Neagră sau cum se anunță a fi ordonanțele grațierii, nu ar mai fi avut loc. Este esențial pentru procesul de modernizare și reformă internă al PNL ca tineri din societatea civilă să devină membri de partid și, pe termen mediu și lung, să dorească să acceadă în forurile de conducere ale partidului. Convenția PNL va reprezenta o nouă oportunitate pentru ca tinerii din partid să arate cum pot contribui la relansarea partidului și la opoziția fermă, tranșantă, argumentată la PSD”, punctează Raețchi în comunicatul citat.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe