Adriana
Publicat în 7 noiembrie 2012, 14:07 / 145 elite & idei

Pactul pentru economia României, la Bucharest Economic Forum

Pactul pentru economia României, la Bucharest Economic Forum
+ Observator

Institutul ASPEN România, sub conducerea lui Mircea Geoana, împreună cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri, Consiliul Investitorilor Străini şi Camera de Comerţ Româno-Americană organizează pe 8-9 noiembrie 2012, la Bucureşti, un forum economic care reuneşte aproape 500 de manageri şi oameni de afaceri, politicieni şi reprezentanţi ai societăţii civile. Scopul „Bucharest Forum“ este realizarea unui pact pentru economia României.

„Pactul nu va fi un document, ca un plan de guvernare, ci un proces bazat pe principii şi soluţii comune între societatea civilă, mediul de afaceri şi spectrul politic pentru redresarea economică a României. Acesta va cuprinde acele măsuri necesare pentru redresarea economiei, care să fie puse în aplicare de Executiv şi susţinute de toţi actorii“, spun organizatorii.

Traian Băsescu, Victor Ponta, Valeriu Zgonea sau Mugur Isărescu sunt câţiva dintre speakerii care vor participa la Bucharest Forum.

Temele care vor fi puse în dezbatere acoperă principalele domenii în care economia românească are nevoie de politici coerente: atragerea de investiţii, sectorul financiar, educaţia şi dezvoltarea resurselor umane, inovaţia, infrastructura şi priorităţile economice sectoriale.

Scopul evenimentului este de a crea o platformă informală, dar influentă de dialog între sectorul de afaceri din România, factorii de decizie la nivel politic, precum şi o platformă de reflecţie la nivel regional, pe teme de politici economice, în jurul unui obiectiv de interes public: relansarea economiei româneşti.

ROMÂNII, NEÎNCREZĂTORI ÎN REVENIREA ECONOMIEI

În cadrul „Bucharest Forum“ vor fi prezentate rezultatele studiului „ConfidenceIndex“, realizat de Reveal Marketing Research, instrument care măsoară încrederea românilor în situaţia economică. „Acest raport este un insight foarte valoros: este o oglindă a consumatorului român şi scoate la iveală percepţiile acestuia şi intenţiile sale de consum în diferite domenii, dintre care putem aminti domeniul imobiliar, auto sau al bunurilor de larg consum“, a declarat Marius Luican, general manager al Reveal Marketing Research.

Rezultatele „ConfidenceIndex“ arată că aproape două treimi dintre români (58,1%) consideră că situaţia economică actuală a României s-a deteriorat faţă de acum trei luni şi 46% se aşteaptă ca aceasta să se înrăutăţească în următoarea perioadă.

În ceea ce priveşte situaţia financiară a gospodăriei proprii, 30,9% din români sunt mulţumiţi şi două treimi nu se aşteaptă la modificări majore ale venitului gospodăriei lor. Peste două treimi dintre români consideră că nu este un moment bun pentru achiziţii majore, cum ar fi autoturismele. Mai puţin de o persoană din 10 consideră că următoarele trei luni sunt propice pentru a-şi cumpăra o maşină. Mai exact, 2,5% ar opta pentru o maşină nouă, în timp ce 5,1% ar alege un autoturism second-hand.

Colectarea datelor s-a realizat în perioada 29-31 octombrie, pe un eşantion de 1.200 de persoane, femei şi bărbaţi, cu vârsta de peste 18 ani, eşantion reprezentativ la nivel naţional pentru mediul urban şi rural. Studiul se va desfăşura lunar, totalizând 14.400 de respondenţi anual.

Articol publicat pe www.adevarul.ro

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

PoliticKlaus Iohannis anunță candidatura României la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

EconomieIonuț Stanimir: Primul Raport de Inteligență Financiară realizat de BCR – Situația financiară este a doua dimensiune importantă pentru români, după sănătate

ExternElena Calistru: Un pic de voință de a te mișca spre mai bine

SocialAlina Rizi: Sa regenerezi orasul ia timp

EvenimenteFlaviu George Predescu: Vă invit la lansarea cărții mele „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe