OraNoua.ro
Publicat în 5 ianuarie 2012, 09:58 / 226 elite & idei

Pe cine mizează Băsescu în 2012 şi de ce şi-a oficializat relaţia cu Udrea (România Liberă)

Pe cine mizează Băsescu în 2012 şi de ce şi-a oficializat relaţia cu Udrea (România Liberă)

Preşedintele se întoarce la vechea gardă, pe care a îngenuncheat-o anul trecut, dar de care are nevoie acum pentru bătălia alegerilor. Traian Băsescu şi-a dat seama că reformiştii pentru care a militat nici nu au adus suficientă plusvaloare, nici nu ştiu cum se câştigă luptele în teritoriu sau la secţiile de vot.

Preşedintele Băsescu şi-a conturat în linii mari preferinţele şi strategia pentru 2012, păstrând-o pe Elena Udrea ca element de continuitate, sărbătorind alături de Vasile Blaga noaptea de Anul Nou şi pregătind terenul pentru scoaterea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de pe scena festivă, scrie Sabina Fati în România Liberă.
Revenirea sa în clubul baronilor PDL pare o favoare pe care le-o face veteranilor partidului, pe care i-a sacrificat în 2011 de dragul reformării şi înnoirii formaţiunii sale.

În acest fel, Traian Băsescu recunoaşte că a greşit atunci când i-a dat la o parte pe cei care l-au ajutat să câştige prezidenţialele din 2009 şi în acelaşi timp se spală pe mâini de ideile modernizatoare, care puse în practică la PDL nu au dat nici un fel de roade. Cât de mult se vor putea baza însă acum Vasile Blaga sau Adrian Videanu pe Traian Băsescu?

Ultima ora:

ObservatorAdrian Socaciu: Apel şoc către politicieni: Scăpaţi de indolenţă şi resuscitaţi sportul românesc!

PoliticAntonel Tănase: Bugetul pentru 2021 se concentrează în două direcții mari: reforma statului român și menținerea direcției alături de Europa şi partenerii din Alianţa Nord-Atlantică

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialDenisa Dan: Tot ce pot să spun e că nu se respectă legea

EvenimenteAndreea Paul: Capacitatea de a lucra cu date trebuie antrenată din clasa I

CulturaFlaviu Predescu: De Ce Citim, despre „O scrisoare pierdută”

EditorialAlexandru Lăzescu: Lumea, America, Waze și BigTechClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe