OraNoua.ro
Publicat în 24 februarie 2014, 13:48 / 193 elite & idei

Petre Roman invita chinezii bogati sa emigreze in Romania

Petre Roman invita chinezii bogati sa emigreze in Romania

Deputatul PNL Petre Roman a declarat, in cadrul unui forum la Beijing, ca in Romania sunt bineveniti chinezii bogati, scrie publicatia South China Morning Post.

Chinezii care doresc sa emigreze in Romania sunt bineveniti, a declarat fostul premier roman Petre Roman, la un forum despre incluziunea sociala.

„Suntem obisnuiti ca oamenii sa plece din tara noastra catre Europa de Vest, astfel ca nu avem probleme cu imigratia asa cum au alte tari. Ii vom intampina cu bucurie pe imigrantii din China”, a spus Roman, citat de South China Morning Post, transmite MEDIAFAX.

Actualul deputat a mai spus ca societatea romaneasca i-a acceptat pe chinezii care se afla deja in Romania.

Publicatia citata noteaza ca un numar tot mai mare de chinezi bogati doresc sa se mute in SUA si Europa, in contextul in care Canada, o alta destinatie favorita a acestora, a decis sa puna capat Immigrant Investor Programme, ceea ce a dus la anularea a aproximativ 45.000 de aplicatii ale unor cetateni chinezi.

Roman a declarat ca in Romania sunt circa 40.000 de chinezi.

South China Morning Post scrie ca un imigrant care doreste sa primeasca rezidenta permanenta in Romania trebuie sa investeasca cel putin un milion de euro sau sa creeze 100 de locuri de munca.

Tang Feiyang, consultant pe probleme de imigratie la compania Exchange International Service din Shenzhen, a precizat ca multi chinezi au aplicat pentru Romania cu scopul de a avea acces in Uniunea Europeana, dar din cauza limbii si a culturii doar un numar mic au ales sa ramana in Romania.

„Multi vor in continuare sa se mute in SUA, Hong Kong sau Macao. Sunt luate in considerare si tari europene, printre care Portugalia, Cipru si Grecia, dar Romania este (o alegere) neobisnuita. Sunt optiuni mai bune pentru chinezii bogati”, a mai spus el.

In schimb, fostul premier olandez Wim Kok a declarat ca Olanda, spre deosebire de Romania, a devenit „mai selectiva” in primirea imigrantilor, ca urmare a lipsei locurilor de munca, dar a subliniat ca sunt inca bineveniti studentii si cei bine pregatiti.

Kok a explicat ca in Olanda sunt in jur de 100.000 de chinezi. Pentru a primi rezidenta, un strain trebuie sa investeasca cel putin 1,25 de milioane de euro intr-o companie olandeza.

Petre Roman si Win Kok au calatorit in China in calitate de reprezentanti ai unei organizatii non-guvernamentale „Club of Madrid”, fiind invitati de Institutul pentru Afaceri Externe al Poporului Chinez la un forum privind incluziunea sociala.

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș: În România vor funcționa 60 de școli-pilot unde elevii își vor putea alege o parte din materiile de studiu

PoliticCristian Diaconescu, în vizită de lucru în județul Alba

EconomieTraian Halalai: Focus pe identificarea de soluții pentru sprijinirea militarilor veterani din teatrele de operații

ExternTeodor Baconschi: Regimurile din China și Rusia joacă pe ideea că indivizii preferă prosperitatea înaintea drepturilor

SocialMarian Staș: În România vor funcționa 60 de școli-pilot unde elevii își vor putea alege o parte din materiile de studiu

EvenimenteAdrian Hatos, la evenimentul DEVISE – The 3rd Digital Session of EYP Romania – intitulat „Democracy as our sole future”

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialBarbu Mateescu: O dispută din care câștigă o singură persoană și un singur partidClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe