Bogdan Daradan
Publicat în 14 iunie 2012, 12:17 / 471 elite & idei

Petru Jardan: Republica Moldova are cel mai bun aeroport din CSI

Petru Jardan: Republica Moldova are cel mai bun aeroport din CSI

Petru Jardan, directorul Aeroportului Internaţional Chişinău a anunțat recent că Republica Moldova a primit o noua bilă albă de la experții din CSI care au catalogat pentru a cincea oară consecutiv aeroportul din Chișinău drept cel mai bun aeroport, cu un trafic de pasageri de până la 1 milion pe an.

Potrivit publicatiei timpul.md, acordarea acestei distincţii reprezintă o recunoaştere a eforturilor şi rezultatelor obţinute de către Aeroportul Chişinău pe parcursul perioadei de gestionare 2011 – 2012, atât în ceea ce priveşte procesul de modernizare al serviciilor prestate, cât şi în privinţa creşterii permanente a traficului internaţional de pasageri. În anul 2011, numărul pasagerilor deserviţi a constituit 1045975, cu 11,6% mai mult decât în anul precedent. Aceasta este o cifră record în istoria Aeroportului Chişinău. De menţionat aici este faptul că orarul de vară al anului 2012 suferă schimbări esenţiale, numărul frecvenţelor săptămânale majorându-se cu 28. Au fost deja lansate destinaţiile noi spre Milano Bergamo şi Veneţia. În acelaşi timp, companiile aeriene îşi lărgesc în continuare harta zborurilor.

Totodată, în contextul negocierii Acordului de aderare a Republicii Moldova la Spaţiul Unic European Aerian (ECAA), acord ce se preconizează a fi semnat în iunie 2012, Aeroportul Internaţional Chişinău a întocmit o nouă politică de stimulare a companiilor aeriene. Aceasta este menită să contribuie la facilitarea şi înteţirea traficului aerian între Moldova şi Uniunea Europeană, prin sprijinirea companiilor care lansează destinaţii noi. Aşadar, dacă până acum pentru o aeronavă de tip Airbus 320, cu o capacitate de 180 locuri, MTOW – 71,5 tone, la un nivel de 75% al factorului de încărcare al aeronavei (130 pasageri), compania aeriană trebuia să achite 28,51 euro per pasager pentru o călătorie, politica de stimulare nouă presupune reducerea acestei cifre până la 11,48 euro per pasager. O reducere de 90% de la taxa de aterizare este oferită la fiecare zbor inaugural, atunci când este lansată o destinaţie nouă.

În perioada 2011-2012 activitatea Aeroportului Internaţional Chişinău a fost orientată prioritar spre creşterea calităţii serviciilor prestate şi asigurarea unui confort maxim pasagerilor şi partenerilor noştri. Printre realizările recente ale Aeroportului Chişinău se numără: lansarea noului website al aeroportului + versiunea mobilă a acestuia şi crearea unui gong personalizat, cu specific naţional. Totodată, Aeroportul depune eforturi în vederea consolidării relaţiilor cu publicul prin intermediul Social media şi organizarea de evenimente. În acest sens, a fost lansată pagina de Facebook a companiei – „Chisinau International Airport”, unde cei interesaţi pot afla noutăţile de ultimă oră din viaţa aeroportuară şi pot comunica în mod interactiv cu reprezentanţii aeroportului.

„Pentru noi cea mai mare realizare este mulţumirea clienţilor noştri, prin urmare depunem toate eforturile pentru a asigura ospitalitatea, calitatea şi atmosfera destinsă, pe care trebuie s-o oferim indiferent de sacrificii şi valoare”, a menţionat directorul Aeroportului, domnul Petru Jardan.

Evenimentul în cadrul căruia a avut loc decernarea Premiului „Cel mai bun aeroport al anului din ţările CSI” a fost organizat de către „Asociaţia Aeroport” – cea mai mare şi prestigioasă organizaţie a aviaţiei civile de pe teritoriul ţărilor CSI. Scopul primordial al concursului constă în stimularea aeroporturilor care au înregistrat rezultate notorii în activitatea de producere, contribuind substanţial la dezvoltarea aviaţiei civile, creând, totodată, un cadru investiţional favorabil pentru acestea.

Participarea Aeroportului Internaţional Chişinău la concursul menţionat, precum şi atribuirea repetată a distincţiei în concursul „Cel mai bun aeroport al anului din ţările CSI”, confirmă nivelul înalt de profesionalism al angajaţilor întreprinderii aflate în curs de dezvoltare.

„Această victorie este rezultatul muncii asidue a echipei noastre, care este orientată spre menţinerea unui nivel înalt de deservire a pasagerilor, al siguranţei zborurilor, precum şi atragerea unui număr mare de investitori. Suntem toţi preocupaţi 24 de ore din 24 de atingerea rezultatelor planurilor noastre ambiţioase. Câştigarea premiului în concursul „Cel mai bun aeroport al anului din ţările CSI” constituie confirmarea muncii şi efortului depus”, a menţionat domnul Petru Jardan.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe