Radu Bălănescu: Câștigătorii celei de-a 5-a Ediții a Galei Premiilor Marii Loji Naționale din România
Marea Loja Nationala din Romania (MLNR) a organizat, in parteneriat cu Academia Romana, cea de-a V-a editie a Galei Premiilor MLNR, in cadrul seriei de manifestari care marcheaza, in acest an, 135 de ani de existenta a MLNR.
La evenimentul organizat, duminica, 21 iunie 2015, la Ateneul Roman, au participat reprezentanti din peste 30 de tari de pe toate continentele, alaturi de personalitati din mediul academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic şi politic din Romania. Caleaeuropeana.ro a avut onoarea de a fi, din nou, partener media al Galei, alaturi de Televiziunea Romana.
Conform traditiei, M.L.N.R. a decernat 7 premii a câte 10.000 euro fiecare, pentru fiecare dintre domeniile de referinţă.
“A cincea Editie a Galei Premiilor Marii Loji a devenit deja un moment de referinta pentru societatea civila, pe care si noi o reprezentam, a spus Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania, dr. Radu Balanescu (foto). Un moment pregatit in parteneriat cu Academia Romana, careia ii multumim pentru lucrurile extraordinare facute pentru aceasta tara. Un parteneriat imbunatatit prin preznta, alaturi de noi, a Ministerului Educatiei si Cercetarii, a Televiziunii Romane si a 19 Universitati din intreaga tara.
Este un moment care reuneste institutii extrem de importante din tara noastra, societate civila, absolut toate domeniile profesionale, in jurul unui proiect care inseamna promovarea valorii si excelentei acestui popor.
Sunt momente care se adauga la interesul national. Cred ca avem cu totii datoria sa aducem in prim plan pe toti acei romani care fac cinste tarii noastre, atat la noi, cat si peste hotare.
Actionam pe doua planuri, unul intern si unul extern, avand in vedere reprezentantii a 30 de tari prezenti, asta-seara, la Ateneu. Ei au inteles acest proiect, se vor duce in tarile lor, vor vorbi despre el, vor transmite ca Romania promoveaza tot ce are mai bun. Cred ca imaginea tarii noastre va avea mult de castigat din acest eveniment. Va multumesc celor prezenti, care sprijiniti, prin ce faceti in domeniile dumneavoastra de activitate, inteligenta acestui popor”.
Cele şapte comisii, din care au făcut parte reputaţi academicieni şi profesori universitari, au anuntat câştigătorii, in cadrul Galei de la Ateneul Român, care s-a bucurat de spectacolul oferit de Filarmonica si Corul Filarmonicii “George Enescu”, soprana Irina Iordachescu, tenorul Cristian Mogosanu si violonistul Gabriel Croitoru.
I. Premiul “Grigore Moisil” pentru Stiinte Exacte a fost decernat Prof. Vasile PÂRVULESCU.
II. Premiul “Henri Coandă” pentru Stiinte Aplicate a fost acordat Acad. Florin FILIP, Prof. Dumitru POPESCU, Prof. Dan ȘTEFĂNOIU, Prof. Pierre BORNE.
III. Premiul “Carol Davila” pentru Medicina a revenit doamnei Dr. Alina TĂNASE.
IV. Premiul “Eugeniu Carada” pentru Economie a revenit doamnei Iuliana Mihaela DASCĂLU si domnului Silviu CERNA.
V. Premiul “Nicolae Titulescu” pentru Diplomatie si Politologie a fost acordat domnului George G. POTRA.
VI. Premiul “Spiru Haret” pentru Educatie, Mediu, IT a revenit doamnei Prof. Dr. Dana PETCU.
VII. Premiul “Constantin Brâncuși” pentru Arta si Cultura a fost castigat de Arh. Șerban STURDZA.
Presedintele Academiei Romane, Academicianul Ionel Valentin Vlad, a transmis, in mesajul sau catre participantii la cea de-a Cincea Editie a Galei Premiilor Marii Loji Nationale din Romania, aprecierea celui mai inalt for stiintific si cultural al tarii pentru aceasta initiativa:
“Academia Romana apreciaza initiva Marii Loji Nationale din Romania de a promova si stimula stiinta si cultura stiinta romaneasca de performanta, prin intermediul Galei Premiilor MLNR, aflata la cea de a Cincea Editie. Ca si in anii precedenti, Academia Romana a raspuns solicitarii de a sprijini nominalizarea si selectarea celor mai bune lucrari realizate in tara in 2014, in calitatea sa de cel mai inalt for national de consacrare stiintei si culturii. Premiantii pentru cele sapte domenii propuse de MLNR au fost desemnati de comisii conduse de membri ai Academiei Romane, care au ales, pe baza celor mai elevate criterii stiintifice si cultural-artistice de impact national si international, cele mai valoroase lucrari. Stiintele exacte, aplicate, medicina, economia, diplomatia si politologia, arta si cultura precum si educatia, mediul si societatea sunt reunite simbolic in cadrul acestei distinse manifestari si creeaza un tablou relativ complet al vietii culturale romanesti, in acest moment al existentei sale. Academia Romana felicita Marea Loja Nationala din Romania pentru implicarea sa in promovarea si evidentierea spiritului inovator si creator al romanilor, a a valorilor autentice. Felicit Marea Loja Nationala din Romania pentru cei 135 de ani de existenta prestigioasa, discreta dar eficienta si adesea importanta pentru destinul tarii noastre si, prin aceasta Gala, si pentru stiinta, arta si cultura romana”.
La aniversarea celor 135 de ani de infiintare, Marea Loja Nationala din Romania a organizat, joi, 18 iunie, o intalnire cu societatea civila, in cadrul careia a fost acordata Medalia “Credinta si Virtute” celor care au sprijinit si sprijina dezvoltarea tarii.
Ultima ora:
ObservatorCodrin Scutaru, Andrei Stoian: Summit-ul NATO din Washington. Competiția pentru Casa Albă
PoliticMarcel Ciolacu: Tricolorul va fi mereu o mărturie a unității noastre, reper neprețuit al conștiinței românești
EconomieMihai Precup: In Tokyo – Japonia | Consolidarea cooperării economice româno-nipone
ExternAlexandru Grumaz: Este Ordinea Mondială într-o spirală descendentă!? Avem o criză a rachetelor nucleare tactice în Europa?
SocialCarmen Elena Cirnu: 🌟 Major Milestone Achieved! 🌟
EvenimenteVictor Vevera: ICI București este prezent la conferința „ Lumea Geospațială: 20 de ani de comunitate geospațială ” 2024
EditorialRadu Puchiu: Am moderat o nouă întâlnire pe care Aspen Institute Romania a organizat-o ca parte a Programului Technology & Society
CulturaCristina Popescu: Municipiul Cluj-Napoca, 1900 de ani de atestare documentară
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe