Adriana
Publicat în 8 august 2018, 07:39 / 132 elite & idei

Radu Carp acuză că liberalii care au fondat USL vor să-l îndepărteze din partid

Radu Carp acuză că liberalii care au fondat USL vor să-l îndepărteze din partid
+ Observator

Fostul secretar executiv al PNL, Radu Carp, sustine ca liberalii care au fondat USL, „cea mai toxica alianta politica din Romania dupa 1989”, vor sa il indeparteze din partid si „le multumeste” acestora ca nu l-au invitat la Consiliul National.

„Ii felicit pe colegii din PNL care au organizat evenimentul politic de astazi (sambata – n.red.), ii asigur de intreaga mea sustinere si cred cu fermitate in intarirea parteneriatului cu presedintele Iohannis ca solutie pentru Romania.

Le multumesc de asemenea pentru faptul ca nu m-au invitat la acest eveniment, dandu-mi ocazia sa fiu alaturi de familie si sa cunosc mai bine problemele celor dragi.

Le transmit felicitari tuturor celor care au coordonat aceasta campanie discreta, dar eficienta de indepartare a mea, au actionat profesionist si cu succes. Ii vedeti zilnic impartind zambete sau mimind sobrietatea. Ii cunoasteti. Nu sunt multi, dar nici nu actioneaza la vedere. Ei au fondat USL, cea mai toxica alianta politica din Romania dupa 1989″, a scris ex-secretarul executiv al PNL, Radu Carp, pe Facebook.

Acesta mai precizeaza ca nu va ceda presiunilor si nu va face „niciun compromis fata de valorile” in care crede.

„Ii asigur insa pe toti cei din interiorul PNL care nu agreaza stilul meu frontal de opozitie la adresa PSD ca a actiona impotriva unui singur om care nu se bazeaza pe nimic in afara de propriile-i puteri este un gest care dezonoreaza.

De fapt, victoria unui grup asupra unui om nu inseamna oare un esec pentru acel grup, pe planul mai amplu al moralitatii publice? Va asigur pe toti cei care urmariti activitatea mea publica de faptul ca nu voi ceda la nicio presiune si nu voi face niciun compromis fata de valorile in care cred-sunt un luptator de cursa lunga si am invatat sa imi apar libertatea de gandire”, a completat Radu Carp.

Presedintele Klaus Iohannis a participat, sambata, la Consiliul National al PNL, care s-a desfasurat la Palatul Parlamentului. Seful statului le-a cerut liberalilor sa vina cu un program solid pentru a reprezenta o alternativa reala in politica si i-a incurajat sa vorbeasca cu oamenii care sunt in strada. Iohannis le-a transmis acestora ca sunt parte a solutiei de a schimba lucrurile in Romania.

Prezenta sefului statului la Consiliul National al PNL a avut loc in conditiile in care formatiunea si-a anuntat deja sustinerea lui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat la Cotroceni.

Participarea presedintelui Romaniei vine si in contextul in care acesta a discutat, marti, cu mai multi lideri liberali pe fondul tensiunilor din partid.

Presedintele ar fi indemnat liberalii, la discutia din urma cu cateva zile, la pace si unitate. La intalnire au participat: Ludovic Orban, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu, Marian Petrache, Cristian Busoi, Emil Boc, Raluca Turcan, Gheorghe Falca, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu.

http://www.ziare.com/pnl/psd/radu-carp-sustine-ca-liberalii-care-au-fondat-usl-vor-sa-il-indeparteze-din-partid-1524302

Ultima ora:

ObservatorAnca Dragu: O nouă etapă restauratoare pentru democraţia americană începe azi. O nouă şansă apărută în lupta împotriva schimbărilor climatice şi pentu promovarea creşterii economice sustenabile şi incluzive

PoliticAnca Dragu: O nouă etapă restauratoare pentru democraţia americană începe azi. O nouă şansă apărută în lupta împotriva schimbărilor climatice şi pentu promovarea creşterii economice sustenabile şi incluzive

EconomieCosmin Ghiță: Nuclearelectrica primește finanțare americană nerambursabilă pentru a găsi locuri potrivite construirii de mini-reactoare

ExternCristian Bușoi: Discuții cu ministrul sloven al educației despre dosarele legislative din timpul președinței Sloveniei la Consiliul UE, care va începe la 1 iulie 2021

SocialDaniela Vișoianu: În educație e nevoie de o vacanță. Adevărată.

EvenimenteAlexandru Lazescu: Curs gratuit de jurnalism online

CulturaFlaviu George Predescu: De Ce Citim – Despre poezia lui Marin Sorescu

EditorialGeorge Butunoiu: Clasificarea şi ierarhizarea managerilorClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe