Adriana
Publicat în 1 martie 2017, 12:59 / 79 elite & idei

Radu Carp: Mi-e teama ca inca nu se realizeaza gravitatea deciziei din 27 februarie a CCR

Radu Carp: Mi-e teama ca inca nu se realizeaza gravitatea deciziei din 27 februarie a CCR
+ Observator

Mi-e teama ca inca nu se realizeaza gravitatea deciziei din 27 februarie a CCR.
Am repetat de atatea ori ca alocarea competentei de a judeca unele conflicte intre puteri unei instante politico-juridice ce nu este de fapt in afara jocului politic, prin modul de numire a membrilor, a fost o eroare impardonabila a revizuirii Constitutiei din 2003. Treptat, CCR a inceput sa judece nu doar conflictele juridice dar si pe cele politice, ignorand interdictia in acest sens.
Competenta de a califica un conflict ca fiind juridic sau politic apartine doar CCR. Curtea este arbitru si jucator in acelasi timp: califica un conflict si il rezolva.
Mi-e teama ca acest exces va duce in cele din urma la initiative de modificare a modului de numire a judecatorilor CCR si nu la eliminarea sursei distorsiunilor.
https://www.facebook.com/carp.radu.9?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe