OraNoua.ro
Publicat în 26 martie 2014, 17:12 / 200 elite & idei

Radu Carp: ‘Salutam decizia de semnare a Acordului de asociere al Republicii Moldova la Uniunea Europeană în luna iunie’.

Radu Carp: ‘Salutam decizia de semnare a Acordului de asociere al Republicii Moldova la Uniunea Europeană în luna iunie’.

Partidul Democrat Liberal salută decizia șefilor de stat și de guvern reuniți cu ocazia Consiliului European din data de 20 martie de a devansa semnarea Acordului de asociere al Uniunii Europene cu Republica Moldova, în așa fel încât aceasta să aibă loc în luna iunie. În actualul context, marcat de amenințări la adresa securității regionale, accelerarea procesului de europenizare a Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei reprezintă singura opțiune pentru dezvoltarea economică sustenabilă a acestor țări.

‘Decizia Consiliului European confirmă angajamentul UE pentru punerea in aplicare a obiectivelor Parteneriatului Estic. Ne exprimăm convingerea că Republica Moldova își va manifesta intenția formală de a adera la UE cât mai curând și va primi drept răspuns o foaie de parcurs pentru integrare care să descrie adecvat etapele ce vor trebui parcurse după ce Acordul de asociere va intra în vigoare. Uniunea Europeană este singura garanție de securitate a Republicii Moldova’ declară Radu Carp, ministru al Afacerilor Externe în Guvernul Alternativă al PDL.

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe