Matei Bogdan
Publicat în 11 mai 2022, 11:20 / 80 elite & idei

Radu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

Radu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin Bursa de Valori Bucureşti şi listează astăzi, 10 mai, o nouă emisiune de obligaţiuni, conform unui comunicat remis redacţiei. Obligaţiunile în valoare de 10 milioane de lei sunt disponibile la tranzacţionare sub simbolul bursier OMRO26. Prima emisiune de obligaţiuni OMRO, în valoare de 2 milioane de euro, a fost listată în 2020.

„Fiecare finanţare realizată prin intermediul mecanismelor bursiere este pentru noi un pas în plus prin care reuşim să avem un impact în economia reală. OMRO IFN, prin natura activităţii sale, sprijină la rândul său afacerile româneşti din diverse domenii de activitate. Astfel, finanţarea pe care echipa OMRO o atrage, pentru a doua oară, de la investitorii din piaţa de capital are efect indirect şi asupra afacerilor din agricultură, servicii, transporturi sau comerţ pe care le creditează. Mai mult, de la începutul acestui an, valoarea finanţărilor atrase prin cele 11 emisiuni de obligaţiuni corporative, municipale şi titluri de stat, a ajuns deja la 2,9 miliarde de lei”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

„Succesul celei de-a doua emisiuni de obligaţiuni corporative, încheiate peste nivelul iniţial, ne arată încă o dată încrederea investitorilor în modelul de afaceri şi strategia OMRO IFN care prin intermediul plaformei digitale filbo.ro oferă cea mai simplă şi rapidă soluţie de finanţare pentru antreprenorii români. Finanţarea obţinută, alături de sprijinul partenerilor strategici atât internaţionali, precum Fondul European de Investiţii şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, cât şi locali, contribuie prin intermediul OMRO IFN la dezvoltarea micilor afaceri româneşti”, a declarat Georgiana Andrei, Director Financiar OMRO IFN.

OMRO a derulat între 8 decembrie 2021 şi 27 ianuarie 2022 o ofertă de obligaţiuni adresată exclusiv investitorilor calificaţi, în cadrul căreia au fost subscrise 100.000 de obligaţiuni neconvertibile, negarantate, subordonate la un preţ de 99,5 lei/obligaţiune. Obligaţiunile au o valoare nominală de 100 lei, cu scadenţa la 1 februarie 2027 şi o rată a dobânzii de 9,5%. Fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni vor fi utilizate pentru finanţarea activităţii de creditare, precum şi pentru dezvoltarea sistemelor necesare activităţii de monedă electronica, conform Memorandumului. Oferta şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul Goldring, subliniază sursa citată.

„Este o experienţă deosebită pentru noi să fim alături de OMRO, urmărindu-le de aproape dezvoltarea şi susţinându-i în eforturile de a alimenta financiar ritmul înalt de creştere şi tracţiunea deja confirmate. Credem că segmentul microîntreprinderilor, mai ales în contextul evoluţiilor recente, are nevoie de produsele OMRO, iar aportul acestora la un nivel tot mai înalt de echitate şi incluziune financiară va lăsa o amprentă de durată în mediul economic românesc. Ne bucurăm de evoluţia frumoasă a primei emisiuni de obligaţiuni sub simbolul OMRO25E, a căror cotaţie a fost în mod susţinut peste valoarea nominală şi avem încredere că această nouă rundă de obligaţiuni va fi urmată şi de alte iniţiative ale OMRO de valorificare a oportunităţilor pieţei de capital”, a declarat Virgil Zahan, Director General Goldring.

OMRO, care are deja 28 de ani de experienţă, este specializată în acordarea de credite pentru finanţarea afacerilor din agricultură şi a întreprinderilor mici, mijlocii şi microîntreprinderi. La finalul anului 2021, OMRO avea un portofoliu de credite în valoare de 40,7 milioane lei, cu 66% mai mare faţă de 2020. Ponderea creditelor acordate în domeniul agriculturii este de 31% din total portofoliu, sectorul de servicii are 17%, transporturi 14%, iar afacerile din comerţ 20%. OMRO a înregistrat în 2021 venituri totale de 13,4 milioane lei, în creştere faţă de 2020, an încheiat cu venituri totale de 6,7 milioane lei. OMRO a lansat în 2020 Filbo, prima platforma de microfinanţare 100% digitală din România. Peste jumătate dintre creditele acordate antreprenorilor în 2021 de către companie au fost contractate prin intermediul platformei, conform OMRO, se menţionează în comunicat.

www.bursa.ro

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Grumaz: Jurnal de război (XIV). Paradoxul extinderi NATO

PoliticKelemen Hunor: În timp ce alţii dărâmă statui, noi ridicăm statui şi construim un viitor paşnic

EconomieDaniel Dăianu: Se întoarce o economie a tristeţii?

ExternIulian Chifu: Gâtuirea Europei – Un vas venind din China a blocat aprovizionarea cu petrol şi gaze prin Suez

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaIonuț Vulpescu: Naționalismul religios crește radical în perioadele istorice marcate de o dramatică vulnerabilitate

EditorialAlexandru Grumaz: Jurnal de război (XIV). Paradoxul extinderi NATOClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe