OraNoua.ro
Publicat în 17 decembrie 2014, 17:46 / 380 elite & idei

Radu Magdin, numit consilier onorific în materie de comunicare externă

Radu Magdin, numit consilier onorific în materie de comunicare externă

Premierul Victor Ponta l-a numit, marți, pe analistul Radu Magdin, consilier onorific în materie de comunicare externă, acesta urmând să se ocupe de strategia de comunicare externă a premierului, cu accent pe poziționarea României în media europeană și internațională, informează Biroul de presă al Executivului.

„Imaginea României, și a activității guvernamentale, sunt priorități pentru noi în perioada următoare, fiind important ca reformele aflate în curs să contribuie și la schimbarea percepției cu privire la țara noastră. Ne dorim o comunicare reînnoită cu media internațională și o creștere a profilului României la Bruxelles, Washington și în alte capitale europene sau globale”, a declarat premierul Victor Ponta, citat în comunicatul difuzat marți dimineața de Biroul de presă al Guvernului.

Potrivit sursei menționate, Radu Magdin s-a declarat onorat de oferta de a lucra pentru imaginea externă a țării și a Guvernului, „fiind interesat de o cât mai bună reflectare a României și a reușitelor guvernării în media internațională”.

„România are nevoie de un PR de țară mult mai bun, este o chestiune de interes național, dincolo de sfera politică”, a afirmat Magdin, potrivit aceluiași comunicat.

Sursa citată adaugă că Radu Magdin are 33 de ani, este analist si consultant, CEO al Smartlink Communications, din 2012. A lucrat în România la Ministerul de Externe (2004-2005) și la Agerpres (2006-2007); apoi la Bruxelles la Parlamentul European (2007-2010), pentru rețeaua media EurActiv (2010-2011), respectiv pentru Google (2011-2012). Este pasionat de comunicarea politică, face parte din Grupul Liderilor Emergenți NATO (2014) si a fost ales în topul Forbes România al trendsetter-ilor pe anul în curs.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

PoliticKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

EconomieCristian Grosu: Ieșirea din economia liberală de piață

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaDan Mircea Cipariu realizează ateliere de lectură și scriere creativă în cadrul proiectului ”Țesem legături”

EditorialAlexandru Lăzescu: G7 vs BRICS – competiția pentru o nouă ordine mondialăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe