Adriana
Publicat în 24 mai 2017, 12:57 / 138 elite & idei

Radu Preda: O Biserică liberă

Radu Preda: O Biserică liberă
+ Observator

Anul 2017, dedicat de Biserica noastră formelor diverse de rezistenţă şi mărturie în plină dictatură atee a comunismului, poate însemna un real moment de cotitură. Cum se spune mai elevat: o schimbare de paradigmă. Oare de ce?
n primul rând, cum am tot afirmat cu alte ocazii, se deschide cu adevărat capitolul cunoaşterii întregii perioade din istoria bisericească şi socială deopotrivă, cu bunele şi relele, cu exemplele de adaptare inteligentă, în sensul Evangheliei, şi cele de înregimentare laşă. Luarea la cunoştinţă a biografiilor, a situaţiilor şi contextelor, scoaterea la lumină a arhivelor şi analizarea lor, coroborarea surselor şi fructificarea altor suporturi memoriale – toate la un loc atestă complexitatea istoriei recente. Nu mai putem cultiva imaginile în alb şi negru.

Citeste mai mult: adev.ro/oqg8uo

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe