OraNoua.ro
Publicat în 18 noiembrie 2015, 16:24 / 306 elite & idei

Raed Arafat: Lecția învățată după Colectiv – o relație mult mai bine coordonată cu sectorul ONG și voluntari

Raed Arafat: Lecția învățată după Colectiv – o relație mult mai bine coordonată cu sectorul ONG și voluntari

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat consideră că una dintre „lecțiile” învățate în urma tragediei de la Colectiv este aceea a unei relații „mult mai bine coordonate” cu organizațiile și voluntarii.

„Din intervenție vom trage mai multe lecții cu siguranță de îmbunătățire. (…) Ce am învățat din această intervenție — până acum trebuie poate o relație de la început mult mai bine coordonată cu sectorul ONG și sectorul oamenilor voluntari, care vor să se implice ca să ajungem într-adevăr să manageriem situația corect cu ei împreună. Doamne ferește să avem astfel de situații! Va trebui creat imediat un birou de legătură cu voluntarii. Al doilea lucru, nu neapărat învățare, dar un lucru care sper să ajungem la el — ne trebuie foarte multă înțelepciune în modul în care privim, comentăm și arătăm cu degetul înainte să avem datele complete și sper ca, la un moment dat, să ajungem la această înțelepciune în anumite locuri”, a susținut Arafat, la emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică la Pro Tv.

Potrivit acestuia, în cazul Colectiv, coordonarea între ministere a funcționat foarte bine.

„Ministerele au lucrat împreună foarte bine, pentru că nu poți să reproșezi nimic MApN sau MS cum am lucrat noi cu ei. Acesta este rolul celulei de criză: să aduci ministerele și pe toți la un loc”, a spus Arafat.

Referindu-se la dotarea sistemului medical, Raed Arafat a precizat că, dacă tragedia din Colectiv s-ar fi întâmplat în anul 2007, nu se puteau aduce la fața locului decât 10-15 ambulanțe față de 57 câte au fost pe 30 octombrie și a arătat că acum România este mult mai bine pregătită să reacționeze la dezastre.

„Dacă în 2007 se întâmpla ce s-a întâmplat acum la Colectiv nu știu dacă puteam să concentrăm mai mult de 10-15 ambulanțe la fața locului cu echipamente cu tot, nu știu. Acum am reușit să concentrăm 57 de ambulanțe plus mașinile de dezastre de multiple victime, Ambulanța și SMURD și am păstrat și un număr pentru oraș să funcționeze mai departe. Normal că se poate mai bine, întotdeauna”, a mai spus medicul.

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe