OraNoua.ro
Publicat în 16 aprilie 2014, 13:16 / 317 elite & idei

Raed Arafat: Mândria că am studiat în România nu poate să mi-o ia nimeni

Raed Arafat: Mândria că am studiat în România nu poate să mi-o ia nimeni

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri în cadrul primului congres medical palestino-român cu participare internațională că mândria că a studiat în România nu poate să i-o ia nimeni și că nu va uita niciodată de unde a plecat și unde se află.

„Când am ajuns în România și aveam 16 ani și jumătate, niciodată nu m-am gândit că o să rămân aici, așa cum cred că s-a întâmplat cu mulți dintre cei care au rămas în România. Dar faptul că la această conferință au apărut atât de mulți absolvenți care nu au rămas în România, au rămas cu amintirile din România, arată cât de importantă a fost pentru noi experiența de a primi educația care ne-a făcut ce suntem acum în domeniul medical în această țară. Pentru mine mândria că am studiat în România cred că nu poate să mi-o ia nimeni, așa cum este și pentru dumneavoastră în fiecare zi când practicați meseria de medic. Cei care au o casă sunt norocoși, cei care au două case sunt și mai norocoși. Eu consider că am două case, niciodată nu voi uita de unde vin, niciodată nu o să uit unde sunt”, a spus Arafat.

Potrivit acestuia, relația dintre România și Palestina va continua atât în domeniul medical, cât și în alte domenii.

„Sunt mandatat să vă transmis un bun venit și din partea domnului vicepremier ministrul de Interne Gabriel Oprea și să spun că la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție încă avem locuri deschise și burse pentru a primi în continuare viitori ofițeri ai Protecției civile și de pompieri, care deja sunt 20 în România la pregătire. Această conferință nu arată decât cât de legați suntem și faptul că această cooperare va continua”, a afirmat secretarul de stat în MAI.

 

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetiție



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe