OraNoua.ro
Publicat în 4 decembrie 2013, 00:37 / 313 elite & idei

Raed Arafat: „Sunt probleme organizatorice majore la Ploiești“

Raed Arafat: „Sunt probleme organizatorice majore la Ploiești“

Secretarul de stat Raed Arafat, aflat marţi la Ploieşti, unde coordonează un control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă a spus că în unitatea medicală „sunt probleme organizatorice majore“ şi se analizează modul în care sunt utilizaţi banii din finanţare. Comisia de control a propus suspendarea managerului, cel puţin pe durata anchetei

Raed Arafat, desemnat de ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu să coordoneze personal ancheta de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti, a dat marţi, publicităţii, chiar în faţa unităţii medicale, primele informaţii despre controlul de la SJU.

Secretarul de stat a anunţat o prelungire a controlului până la începutul săptămânii viitoare, o decizie „extrem de necesară ca să venim cu date reale“, după cum a precizat Raed Arafat.

De asemenea, Arafat a vorbit şi despre primele concluzii ale echipei mixte de control, formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi Consiliul Judeţean – „probleme organizatorice majore şi probleme de respectare a structurii spitalului serioase“.

Această prelungire a controlului este extreme de necesară ca să venim cu date reale. Vrem să ştim exact ce se întâmplă pentru că sunt probleme organizatorice majore, sunt probleme de respectare a structurii spitalului serioase şi sunt probleme care aparţin de coordonarea spitalului“, a spus Raed Arafat.

Arafat a mai spus că, din primele concluzii, se poate vorbi despre o problemă majoră la SJU Ploieşti în utilizarea fondurilor pe care le primeşte spitalul.

În urma primelor date pe care le avem de la comisia care lucrează de ceva timp şi va continua să lucreze şi în următoarele zile, cel puţin din punct de vedere al finanţării spitalului, există o creştere pe toate liniile în acest an. Problemele majore care încă le analizăm sunt modul în care banii sunt utilizaţi, în ce au fost utilizaţi, care sunt priorităţile spitalului în ceea ce priveşte medicamentele, materialele sanitare“, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai precizat că spitalul va fi comparat cu alte spitale similare din ţară, ca rang şi finanţare, iar la control a fost invitat şi managerul SJU Oradea, tot un spital descentralizat, de aceeaşi categorie, dar cu un buget mai mic, unde funcţionarea este bună, iar pacienţii sunt mulţumiţi.

O decizie luată de comisia de control de la SJU Ploieşti este şi propunerea de suspendare a managerului Adrian Strâmbeanu, cel puţin pe durata anchetei, propunere care a fost înaintată Consiliului Judeţean.

Comisia are o propunere către Consiliul Judeţean de suspendare a managerului pe durata anchetei cel puţin şi până elucidăm care este situaţia. Ancheta trebuie să meargă mai departe în linişte şi vrem să avem o concluzie corectă a acestei anchete“, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat a făcut un apel şi la colegii din spitalul ploieştean să accepte perioada mai agitată în care sunt nevoiţi să lucreze – pe timpul mandatului comisiei în spital – şi să-şi facă treaba ca şi până acum.

Controlul Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a început miercurea trecută, ca urmare a declaraţiilor publice ale chirurgului Dan Oprea, care a vorbit despre „malpraxisul cu bună ştiinţă“ pe care medicii din Ploieşti sunt nevoiţi să îl facă din cauza lipsei de ustensile medicale. „Noi folosim bisturie electrice de unică folosinţă, de zeci de ori“ a fost doar una din declaraţiile medicului.

 

 Alte articole recomandate pe aceeaşi temă

VIDEO Adrian Strâmbeanu, managerul SJU Ploieşti: „Eu nu vin în contact cu pacienţii pentru că sunt manager. Nu m-am gândit să-mi dau demisia“

VIDEO Prahoveni cărora le-au murit rude la Spitalul Judeţean Ploieşti au protestat în timpul controlului lui Raed Arafat

Managerul Spitalului din Ploieşti, Adrian Strâmbeanu: „Unitatea noastră acoperă, uneori cu eforturi foarte mari, dar acoperă – necesităţile sălilor de operaţie“

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe