OraNoua.ro
Publicat în 2 aprilie 2014, 17:38 / 212 elite & idei

Raed Arafat va participa la dezbateri privind sisteme de urgență în cadrul unei reuniuni EENA

Raed Arafat va participa la dezbateri privind sisteme de urgență în cadrul unei reuniuni EENA

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dr. Raed Arafat, va participa la dezbateri tehnice despre managementul schimbării în sistemele de urgență și beneficiile deciziei Parlamentului European de a introduce din 2015 sistemul eCall pentru mașini în cadrul unei reuniuni a Asociației Europene a Numărului de Urgență (EENA).

Potrivit unui comunicat al MAI, cea de-a XV-a reuniune a EENA se desfășoară de miercuri până vineri în Polonia.Subiectul acestei conferințe internaționale se află în atenția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, care este interesat să aplice cele mai bune practici pentru buna funcționare a noului Departament pentru Situații de Urgență din cadrul MAI.

În fiecare an conferința EENA reunește cei mai prestigioși specialiști în medicina de urgență, servicii publice de asistență în caz de urgență, autorități publice, cercetători și reprezentanți ai industriei de profil din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, SUA și America de Sud cu scopul de a discuta și de a găsi soluții viabile în domeniu.

Asociația Europeană a Numărului de Urgență a fost înființată în anul 1999 și numără în prezent 950 de membri reprezentând 44 de țări din întreaga lume. De asemenea, EENA include în componența sa nouă organizații internaționale de profil, precum și 50 de cercetători în domeniu.

EENA servește ca o platformă de discuții pentru serviciile de urgență, autoritățile publice, factori de decizie, cercetători, asociații și furnizorii de soluții, cu scopul de îmbunătățire a răspunsului în situații de urgență, în conformitate cu cerințele cetățenilor.

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe