OraNoua.ro
Publicat în 1 mai 2013, 08:00 / 271 elite & idei

Răsvan Radu: UniCredit Ţiriac Bank a cumpărat business-ul de retail al RBS România

Răsvan Radu: UniCredit Ţiriac Bank a cumpărat business-ul de retail al RBS România

UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing IFN au cumpărat business-ul de retail şi Royal Preferred Banking al RBS (Bank) România, totalizând aproximativ 315 milioane euro în active şi 230 milioane euro în pasive, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai băncii.

Tranzacţia va fi finalizată în urma obţinerii aprobărilor necesare de la Banca Naţională a României şi de la Consiliul Concurenţei şi este planificată pentru a doua jumătate a acestui an.

Informaţiile financiare referitoare la tranzacţie nu vor fi făcute publice, iar toţi angajaţii RBS România asociaţi activităţilor de retail şi Royal Preferred Banking vor fi transferaţi către UniCredit Ţiriac Bank în urma consultării partenerilor sociali.

‘Grupul UniCredit a reiterat în mod constant angajamentul faţă de piaţa din România, strategia UniCredit Ţiriac Bank rămânând una de creştere sustenabilă pe toate segmentele principale de activitate. Segmentul de Retail este important pentru banca noastră şi această achiziţie se potriveşte foarte bine strategiei noastre de dezvoltare pe termen mediu şi lung, urmând să ne menţinem abordarea de bancă europeană de top pe piaţă românească’, arată Răsvan Radu, CEO UniCredit Ţiriac Bank şi Country Chairman al grupului UniCredit în România.

Acordul include şi segmentul de tip private banking, iar cele două părţi au agreat şi transferul angajaţilor RBS România care lucrau pe zona de retail şi private banking. Tranzacţia aşteaptă acum aprobarea BNR şi a Consi­liului Concurenţei, şeful UniCredit, Răsvan Radu, estimând că ar trebui să se închidă până la începutul lunii august, în funcţie de obţinerea aprobărilor legale.

„Toţi clienţii RBS vor fi preluaţi de noi în exact aceleaşi condiţii contractuale şi nu avem emoţii în privinţa transferului clien­ţilor cu depozite şi al celor de private banking pentru că şi brandul nostru este puternic şi putem oferi cel puţin un standard de servicii similar“, a precizat Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank şi country chairman al grupului UniCredit în România pentru Ziarul Financiar.

”Tranzactia vine in contextul planului de dezvoltare gandit pe perioada 2011 – 2015 prin care ne-am propus sa crestem pe retail pentru a deveni un jucator important si pe aceasta piata, asa cum suntem deja pe corporate. Am inceput prin deschiderea a peste 100 de sucursale, apoi criza ne-a fortat sa ne oprim pentru ca durata de recuperare a investitiei devenise prea mare. Cum piata nu a mai oferit resurse de crestere organica pe retail, a aparut ca optiune cresterea prin achizitii de portofolii. Cred ca in acest moment este cea mai facila si mai targetata solutie de crestere”, explica Rasvan Radu.

‘Ne face plăcere să anunţăm astăzi clienţilor noştri de retail şi Royal Preferred Banking această vânzare. Profilul internaţional şi solida reputaţie a grupului UniCredit reprezintă o soluţie atractivă pentru clienţii noştri care vor continua să beneficieze de produse şi servicii de înaltă calitate. Ne menţinem strategia de a deveni o bancă dedicată clienţilor persoane juridice, oferind produse de tranzacţii bancare şi trezorerie competitive şi inovative segmentului pe care ne concentrăm, companii de top internaţionale şi locale de dimensiuni mari şi clienţi instituţionali’, subliniază Henk Paardekooper, preşedinte RBS România.

RBS România cât şi UniCredit Ţiriac Bank vor să asigure o tranziţie facilă a portofoliilor de produse şi servicii aferente fiecărui client. Toţi clienţii vor fi informaţi asupra procesului privind transferul şi paşii necesari de urmat. Nu vor exista modificări în condiţiile contractuale ale produselor şi serviciilor oferite. Începând cu data efectivă a transferului, clienţii vor putea beneficia de oferta complexă de produse şi servicii de retail a UniCredit Ţiriac Bank, respectiv a UniCredit Consumer Financing, arată un comunicat al băncii, remis AGERPRES.

UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeană cu peste 3.900 sucursale. În România, UniCredit Ţiriac Bank are 591.000 de clienţi şi o reţea de 208 sucursale.

RBS Bank (Romania) S.A. face parte din Grupul Royal Bank of Scotland.AGERPRES

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș: În România vor funcționa 60 de școli-pilot unde elevii își vor putea alege o parte din materiile de studiu

PoliticCristian Diaconescu, în vizită de lucru în județul Alba

EconomieTraian Halalai: Focus pe identificarea de soluții pentru sprijinirea militarilor veterani din teatrele de operații

ExternTeodor Baconschi: Regimurile din China și Rusia joacă pe ideea că indivizii preferă prosperitatea înaintea drepturilor

SocialMarian Staș: În România vor funcționa 60 de școli-pilot unde elevii își vor putea alege o parte din materiile de studiu

EvenimenteAdrian Hatos, la evenimentul DEVISE – The 3rd Digital Session of EYP Romania – intitulat „Democracy as our sole future”

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialBarbu Mateescu: O dispută din care câștigă o singură persoană și un singur partidClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe