OraNoua.ro
Publicat în 8 octombrie 2014, 14:19 / 237 elite & idei

Răzvan Nicolescu: România este pregătită, chiar și dacă Rusia ar întrerupe gazul

Răzvan Nicolescu: România este pregătită, chiar și dacă Rusia ar întrerupe gazul

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Reșița, că reducerile cantităților de gaz pe care Gazprom le livrează către România sunt mici șicane în relația Federației Ruse cu Uniunea Europeană.

Ministrul a afirmat că România este una din puținele țări din Uniunea Europeană care nu ar suferi în cazul unei sistări totale a furnizării de gaz metan, datorită stocurilor deja efectuate, dar și a celor care se adaugă zilnic din producția internă.

„Joi a existat o reducere de 6%, miercuri, una de 13%, însă, vorbim de niște volume foarte mici, 0,2 milioane de metri cub pe zi, în condițiile în care România produce 31 milioane de m.c. în aceste zile și consumă 23 milioane m.c. Am discutat inclusiv cu ambasadorul Rusiei la București situația acestor reduceri. Sunt niște mici șicane făcute în relația cu Uniunea Europeană. Ceea ce vă pot spune, însă, cu toată responsabilitatea, este că România este pregătită să-i facă față oricărei situații. Avem în depozite, deja, cu un miliard m.c. de gaz mai mult decât e obligația stabilită de către Autoritatea de Reglementare în Energie, avem un nivel de stocare, la gaz, de circa 2,8 miliarde m.c. în prezent, și încă ciclul de injecție în facilitățile de stocare nu s-a încheiat”, a precizat Răzvan Nicolescu.

Practic, spune ministrul Energiei, nicio întrerupere totală, pe un orizont de timp mai lung, nu va afecta major România, iar populația nu va avea de suferit.

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe