Adriana
Publicat în 5 iunie 2012, 21:31 / 228 elite & idei

Razvan Nicolescu: România şi-ar putea dubla dependenţa de importuri, dacă nu investeşte în energie

Razvan Nicolescu: România şi-ar putea dubla dependenţa de importuri, dacă nu investeşte în energie

România va ajunge în 2030 la o dependenţă de importuri în energie aproape dublă faţă de nivelul actual, în condiţiile în care investiţiile din sectorul energetic nu se vor realiza, a declarat, marţi, directorul Afaceri Publice şi Reglementare OMV Petrom, Răzvan Nicolescu, la o conferinţă privind strategia energetică.

“Dacă nu se vor realiza investiţiile în domeniul energetic, România va ajunge în 2030 la o dependenţă de importuri aproape dublă faţă de nivelul actual, iar nivelul actual este mult peste media europeană’, a afirmat Răzvan Nicolescu.

 

Acesta a precizat că estimarea investiţiilor în energie din strategia autorităţilor, pentru 2020, de 30 miliarde euro, este una prudentă şi greu de realizat.

‘Din estimările statului român rezultă că sunt necesare 30 miliarde euro până în 2020. Estimarea statului este prudentă. Este necesară înlocuirea centralelor vechi, precum şi investiţii mari în modernizare, în sectorul de hidrocarburi. Nu va fi uşor de realizat’, a spus acesta.

Reprezentantul OMV Petrom a adăugat că pentru petrol şi gaze necesarul de investiţii până în 2030 este de 30 – 60 miliarde euro.

‘Pentru sectorul de petrol şi gaze, până în 2030, România trebuie să fructifice necesarul de 30 – 60 miliarde euro’, a adăugat Nicolescu.

Petrolul şi gazele naturale vor continua să asigure 50% din cererea primară de energie, până în 2030, potrivit datelor companiei. ‘Sursele nefosile vor creşte – energie nucleară, hidro, dar, ţinând cont şi de creşterea cererii, ţiţeiul şi gazele vor rămâne de bază în perspectiva anului 2030′, a declarat Răzvan Nicolescu.

Petrom a bugetat pentru 2012 investiţii cu 6% mai mari, bugetul de investiţii depăşind, astfel, un miliard de euro, din care 700 milioane euro pentru explorare şi producţie

Articol publicat pe www.informatia-zilei.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe