OraNoua.ro
Publicat în 29 octombrie 2014, 16:28 / 251 elite & idei

Răzvan Nicolescu: Stocurile de gaze naturale, mai mari cu un miliard de metri cubi față de obligația legală

Răzvan Nicolescu: Stocurile de gaze naturale, mai mari cu un miliard de metri cubi față de obligația legală

România are constituite stocuri de gaz natural într-un volum de 2,8 miliarde de metri cubi, cu un miliard de metri cubi mai mult față de obligațiile legale prevăzute pentru perioada de iarnă, a declarat vineri, la Deva, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Potrivit acestuia, este important ca țara noastră să fie pregătită, din punct de vedere energetic, pentru parcurgerea cu succes a sezonului rece, ministrul Energiei explicând că populația, în primul rând, nu trebuie să aibă de suferit pe timpul iernii.

„Trebuie să avem și rezerve de cărbune și rezerve de păcură, trebuie să fie umplute și lacurile de acumulare la un anumit nivel, trebuie să avem și rezerve de gaz, cât putem de mult. Am constituit la gaz, de exemplu, (rezerve — n.r.) cu un miliard de metri cubi mai mult decât este obligația legală de 1,8 miliarde de metri cubi. Deci, avem în momentul de față la gaze naturale constituite stocuri de 2,8 miliarde (metri cubi — n.r.), pentru că este foarte important să fim pregătiți să trecem această iarnă cu succes. Succes pentru mine înseamnă că populația, în primul rând, nu va fi afectată, având în vedere semnalele care vin din estul României”, a spus ministrul delegat pentru Energie.

Ministrul Răzvan Nicolaescu s-a aflat vineri în județul Hunedoara, unde a participat la ședința Comisiei de Dialog Social de pe lângă Prefectura Hunedoara, convocată de sindicatele de la Complexul Energetic Hunedoara. Ministrul a mai făcut o vizită la o mină din Valea Jiului și s-a întâlnit cu administrația și sindicatele CEH la sediul acestora din Petroșani.

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe