OraNoua.ro
Publicat în 12 martie 2014, 08:33 / 493 elite & idei

Răzvan Nicolescu: Suntem a treia ţară independentă energetic din Europa. Putem mai bine!

Răzvan Nicolescu: Suntem a treia ţară independentă energetic din Europa. Putem mai bine!

România nu va fi afectată de o eventuală întrerupere a furnizării gazului rusesc către Ucraina, întrucât România se află pe locul trei în Europa din punct de vedere al independenței energetice, a declarat ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu.

El a enumerat, la Antena 3, primele patru priorități pe care le are în vedere la conducerea Ministerului Energiei.

„Una din prioritățile pe care le am în vedere este independența energetică a României. Premierul m-a sunat de dimineață, îngrijorat de o posibilă întrerupere a gazului din Rusia, către Ucraina. România este pe locul trei al independenței energetice în Europa, și, dacă va exploata resursele din Marea Neagră, poate ajunge mai sus. În două zile de astăzi încolo, vom lansa în dezbatere publică idei pentru strategia energetică a României. Este important și un management mai eficient al companiilor de stat. S-au făcut progrese în privința managementului privat, dar este nevoie de un manegement mai profesionist al conducerii companiilor”, a spus Nicolescu.

Noul ministru susține și rolul pe care țara noastră ar trebui să îl joace în politicile energetice europene.

„Un rol mai important al României în privința politiciloe energetice europene. Incă se spune în mediul public ‚UE ne cere’. Suntem parte din UE și, în acest domeniu, avem multe de spus. O să-mi ofer propriul exemplu, când am candidat la Agenția Europeană pentru reglementarea energiei mi s-a spus că sunt cotat cu șansa 11 din 12 candidați. La sfârșit, am fost pe locul întâi”, a adăugat Nicolescu.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

PoliticTheodor Paleologu: Devotio moderna | Eu cu cine gândesc? | Podcast cu Răzvan Ioan | EP 86

EconomieCorina Murafa: Ne-am chinuit capetele în secțiunea de Agricultură și Mediu din Comitetul Economic și Social European cu dezvoltarea sustenabilă a zonelor rurale, cu o tranziție justă în sistemele agro-alimentare și cu promovarea agriculturii ecologice

ExternAndrei Caramitru: Cei care speră ca vreodată Rusia să fie democratică sau sa avanseze economic sunt duși cu capul

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteAndrei Stoian: I had the pleasure of participating in the Romania – The Republic of Moldova Business Forum

EditorialAlexandru Grumaz: Cum va răspunde Iranul la lovitura Israelului de la Damasc

CulturaCristina Popescu: Astronomie. EvenimenteClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe